12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiOris Aquis Depth Gauge Limited Edition

Oris Aquis Depth Gauge Limited Edition

- Oglas -

Oris je 2013. predstavio inovativni ronilački model Aquis Depth Gauge, mehanički sat s meračem dubine. Kroz otvor u staklu na 12 časova, Aquis Depth Gauge može da izmeri dubinu do sto metara i prikaže je uz pomoć žutog indikatora. Ovo jednostavno rešenje pokazalo se kao izuzetno praktično i patentirano je od strane kompanije.

Nova verzija sata sa upadljivim žutim gumenim kaišem ima dve inovacije. Reč je o sigurnosnom sidru koje sprečava pucanje kaiša i gubljenje sata, čak i pri jakim udarcima. Tu je i nova kopča s kliznim podešavanjem, koje se može vršiti i bez skidanja sata s ruke.

Prečnik kućišta je nepromenjen i iznosi 46 mm. Sportskom izgledu doprinosi izuzetno otporni crni DLC premaz, a rotirajući prsten je napravljen od izdržljivog tungstena. Vodootpornost sata je 500 metara. Pokreće ga kalibar 733, zasnovan na mehanizmu  Sellita SW 200-1. Novi model u prodaji će se naći tokom maja, po ceni od 3.250 švajcarskih franaka. 

Oris Aquis Depth Gauge 2014 2

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -