02 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiOmega Speedmaster Skywalker X-33 Solar Impulse

Omega Speedmaster Skywalker X-33 Solar Impulse

- Oglas -

Speedmaster Skywalker X-33 Solar Impulse Limited Edition modelom obeležava se saradnja između kompanije Omega i inovativnog Solar Impulse projekta koji ima ambiciozan cilj:  da zemaljsku kuglu obleti avion koji koristi isključivo solarnu energiju.

Kućište novog modela izrađeno je od titanijuma, ima prečnik 45 mm i vodootporno je do 30 metara. Keramički prsten kućišta otporan je na grebanje, a skala je sa Super-LumiNova premazom, tako da i ona svetli u tami. Isti premaz je na satnoj i minutnoj kazaljci, kao i na satnim podeocima na brojčaniku. Za limitiranu seriju karakteristična je kombinacija plave i zelene boje. Sat dolazi na platnenom NATO kaišu, takođe u kombinaciji ove dve boje.

U Skywalker X-33 modelu nalazi se termokompenzovani multifunkcioni kvarcni mehanizam sa oznakom 5619. Razvijen je u saradnji sa Evropskom svemirskom agencijom. Pored analognog prikaza vremena tu je i LCD displej na kojem se očitavaju: tri vremenske zone, hronograf, tajmer, MET i PET funkcije posebe namene, tri alarma i večiti kalendar. Baterija traje 24 meseca.

Omega Speedmaster Skywalker X 33 Solar Impulse 2

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -