12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiOmega Constellation Collection - zvezdana tema

Omega Constellation Collection – zvezdana tema

- Oglas -

Kolekcija Constellation, koja postoji već decenijama, inspirisana je preciznim kretanjem zvezda. Dosledna nasleđu, Omega ove sezone predstavlja seriju modela s jedinstvenim brojčanicima izrađenim od meteorita, koji će nesvakidašnjom lepotom zaseniti mnoge rivale…

Linija Constellation satova ima veliku tradiciju koja nas vraća u 1952. godinu i dane kada je Omegin katalog imao samo jednu veću zvezdu, sportske Seamaster modele. Za razliku od „gospodara mora“ Constellation je uvek imao elegantniju pojavu, imidž sata za nešto svečanije prilike. Taj po mnogima neprolazan stil Omega početkom 2024. vraća na veliku scenu, i to pomoću veoma specifičnog materijala. Iako je reč o ekskluzivi, Omega je već prezentovala nešto slično modelom Speedmaster reference 311.63.44.51.99.001. Sličnim putem je krenuo i Rolex, on takođe u svom portfoliju ima nekoliko prestižnih modela koji se ističu ciferima od meteorita.

Astronomija u službi časovničarstva

Za premijeru novih Constellation modela Omega je pripremila nešto zaista posebno. U pitanju je meteorit Muonionalusta, vrlo izvesno najstariji poznati meteorit na Zemlji, čiji se staž procenjuje na više od 4,5 milijardi godina. Zahvaljujući prirodnom uzorku u ovom drevnom svemirskom materijalu, svaki deo koji je atelje Omega upotrebio apsolutno je unikatan, što znači samo jedno – ne postoje dva identična cifera!

Omega Constellation meteorit
Od 1952. linija Constellation inspirisana je kretanjem zvezda. Novi modeli su oplemenjeni brojčanicima od meteorita

U znaku individualnog karaktera

Omega ništa nije prepustila slučaju, pa je za izradu atraktivnih cifera upotrebila i najnaprednije tehnologije obrade boja. Ovaj inovativni pristup znači da je kroz nove Constellation modele dostupan širok izbor zadivljujućih opcija. Osim na kvalitet Omega puca i na kvantitet, pa sada Constellation računa na dvocifrenu selekciju referenci…

Brend Omega je porodicu Constellation modela podelio u četiri kategorije, a najveći prečnik je 41 mm. Sledi veliki skok na dijametar od 29 mm; njega prate još manje dimenzije – 28 i 25 milimetara. To je jasna poruka da je nova linija Constellation satova prevashodno namenjena damama i nežnim zglobovima. Tome u prilog osim boja ide i dekoracija kućišta, koja podrazumeva upotrebu dragog kamenja. Nije tajna da Omegine linije Speedmaster i Seamaster po pravilu biraju muškarci, pa je za animiranje nežnijeg pola sada strateški aktivirana kolekcija Constellation.

Omega Constellation brojcanik
Uprkos unikatnosti ciferblata svima je zajednička egzotična lepota teksture

Omega nudi po pet modela u svakoj dimenziji

Model Co-Axial Master Chronometer od 41 mm namenjen je najzahtevnijim kupcima i ljubiteljima nešto većih dimenzija. U prvom planu je model od nerđajućeg čelika; njega skladno prati crni keramički bezel koji je ugostio Liquidmetal™ rimske brojeve. Brojčanik od meteorita dobio je rodijum-sivu boju koja ostavlja fascinantan utisak. Za kontrast su zadužene kazaljke, jasno vidljivi indeksi i Constellation zvezda s crnom PVD obradom.

Monohromatski stil efektno prati i prikaz datuma pozicioniran simetrično u odnosu na položaj natpisa Omega. Moćan nastup Omega nastavlja i na terenu mehanizama. Model od 41 mm (visine 13,4 mm) pokreće kalibar 8900 koji prati elitna oznaka o-Axial Master Chronometer. Osim perfektne preciznosti švajcarski mehanizam obezbeđuje i autonomiju rada od 60 časova. Referenca 131.30.41.21.99.001 povezana je na narukvicu od nerđajućeg čelika.

Omega Constellation prednji kadar
Nova ponuda Constellation satova obuhvata čak dvadeset referenci. Većina je namenjena damama

Poželjna Co-Axial Master Chronometer oznaka prati i verzije prečnika 29 milimetara. Omega je prednost ustupila referenci koja kombinuje dvobojni model izrađen od nerđajućeg čelika i 18K žutog zlata. Ovaj meteorit brojčanik, unapređen PVD Moonshine™ Gold tretmanom u boji, pruža zadivljujući sjaj koji prati celinu. Za dodatni luksuz Omega ima još jedan adut u rukavu – dijamantske satne oznake i koronu ukrašenu raskošnim dijamantima. Datum je postavljen u kružni prozorčić, na položaj 6 sati. Referencu 131.25.29.20.99.002 pokreće samonavijajući kalibar 8700 koji kataloški računa na rezervu snage od 50 časova.

Dve najmanje verzije pokreću kvarcni mehanizmi

U klasi satova od 28 mm novi Constellation ističe model od nerđajućeg čelika i 18K Sedna™ zlata. Brojčanik od meteorita dobio je tretman ledenoplave boje i dijamantske indekse sati, dok se na zadnjoj strani nalazi medaljon Constellation Observatory s prepoznatljivim motivom. Ispod ukrašenog poklopca radi kvarcni mehanizam oznake 4061.

Omega Constellation gold
Osim klasične kombinacije nerđajućeg čelika i zlata niz izdanja kompletiraju i sjajni dijamanti

Na kraju, tu je i piccolo model od tek 25 milimetara. I on vešto kombinuje boje i materijale, tačnije površine od nerđajućeg čelika i 18K Sedna™ zlata. Dijamanti su upotrebljeni za okvir i oznake sati reference 131.25.25.60.99.001, dok je brojčanik meteorita u znaku atraktivne lila boje. I ovu referencu pokreće quartz (kalibar 4061) tehnologija s Long Life sistemom uštede baterije.

​Svi Constellation modeli deo su stalne ponude i dostupni su odmah.

Osnovni podaci
Brend Omega
Model Constellation
Reference 131.30.41.21.99.00;
131.25.29.20.99.002;
131.25.28.60.99.001;
131.25.25.60.99.001
Dimenzije kućišta 41 mm;
29 mm;
28 mm;
25 mm
Materijal kućišta nerđajući čelik;
nerđajući čelik/zlato
Narukvica/kaiš nerđajući čelik;
nerđajući čelik/zlato
Vodootpornost 50 m
Mehanizam 8900 automatski;
8700 automatski;
quartz;
quartz
Rezerva snage 60 časova;
50 časova
Cena 10.600 evra;
17.500 evra;
12.800 evra;
11.800 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -