12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiNovi Tudor Pelagos za Francusku ratnu mornaricu

Novi Tudor Pelagos za Francusku ratnu mornaricu

- Oglas -

Pelagos FXD, Tudorova nova verzija ronilačkog modela Pelagos, inspirisana je istorijskom referencom 9401 koju je proizvodio za Francusku ratnu mornaricu (Marine nationale) sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, a predstavlja obnovu saradnje između ove dve legende.

Novi Pelagos FXD je od izvornog modela nasledio tamnoplavu boju brojčanika, luminiscentne kazaljke u tzv. snowflake stilu, velike luminiscentne oznake vremena i vodootpornost do 200 m, a noviteti su kućište modernog prečnika 42 mm, izrađeno od brušenog titanijuma, safirno staklo s gornje strane sata, uvećani ram od keramike i manufakturni automatski kalibar MT5602 s 25 rubina, 70-časovnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na čas, COSC-ovim sertifikatom i funkcijama sati, minuta i stop-sekundi.

2 m25707b.21 0001

Najupečatljiviji elementi na ovom modelu su fiksne ušice kaiša, koje garantuju čvrstoću, čelični poklopac na pozadini sata ukrašen gravurom inicijala i grba Francuske ratne mornarice i godine proizvodnje sata, te ram sa 120 „klikova“, koji se rotira u oba smera, a nosi luminiscentne oznake vremena zarona otisnute u obrnutom smeru (od 60 prema 0); time su prilagođene podvodnoj navigaciji vojnih ronilaca (rone u sekcijama koristeći kompase i po završetku svake sekcije moraju ponovo da pokrenu odbrojavanje vremena zarona).

3 m25707b.21 0001

Sat ide uz tamnoplavi platneni kaiš ukrašen sivom prugom, koji se kopča na čičak; inspirisan je kaiševima od elastičnog materijala za padobrane koje je izrađivala sama Francuska ratna mornarica za satove koje su dobijali od Tudora. Zanimljivo je da danas Tudorove kaiševe izrađuje stara francuska manufaktura Julien Faure koja tradicionalno sarađuje s Francuskom ratnom mornaricom. Osim platnenog kaiša, u paketu ide i tamnoplavi gumeni kaiš sa šnalom na ubod.

4 m25707b.21 0001

Cena Pelagosa FXD (ref. 25707B/21) je 3650 evra.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -