02 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiNovi Tazio Nuvolari

Novi Tazio Nuvolari

- Oglas -

Novi model Tazio Nuvolari 336 je prvi sat brenda Eberhard & Co. s funkcijom prikaza druge vremenske zone, a nastao je kao posveta legendarnom italijanskom vozaču trka iz tridesetih godina prošlog veka, Taciju Nuvolariju.

Sat pokreće automatski kalibar 2824-2 sa 24-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, prikaza druge vremenske zone, indikatora rezerve snage i datuma.

Kućište prečnika 45 mm je od čelika, s gornje strane je prekriveno safirnim staklom a s donje čeličnim poklopcem pričvršćenim s osam vijaka. Kućište ima keramički ram, krunicu na vijak i posebno dugme, smešteno na 10 sati, kojim se podešava druga vremenska zona. Vodootporno je do 100 metara.

Mat crni brojčanik ima podbrojčanik druge vremenske zone na 12 sati, podbrojčanik rezerve snage na 6 časova, prozor datuma na 3 sata, luminiscentne arapske brojke i kazaljke časova i minuta, crvenu sekundaru i ostale detalje u crvenoj boji.

Kaiš sata je od crne kože, prošiven crvenim koncem, s čeličnom šnalom.

Sat je izrađen u ograničenoj seriji od 336 primeraka, što simboliše maksimalnu brzinu od 336 km/h koju je Nuvolari postigao na trkama.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -