18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiNovi Seikov sat inspirisan Mesecom

Novi Seikov sat inspirisan Mesecom

- Oglas -
PIŠE: Ivan Krstin

Japanski časovničarski brend Seiko predstavio je novi sat iz kolekcije Presage. To je Presage Blue Enamel Limited Edition ref. SPB069, direktno inspirisan Mesecom, motivom koji ima centralno mesto u japanskoj tradiciji i umetnosti.
Na tamnoplavom brojčaniku izrađenom od emajla kao po nebu šeta polukružni žuti Mesec, zlatnim prahom istaknut na sekundnoj kazaljci. Motiv Meseca je zlatnom bojom iscrtan i na safirnom staklu na poleđini sata.
Kućište dimenzija 40,5 x 12,4 milimetra izrađeno je od nerđajućeg čelika, prekriveno je safirnim staklom i vodootporno je do 100 metara.
U kućištu frekvencijom od 21.600 vibracija na sat kuca automatski kalibar 6R15 s 23 rubina, 50-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi i datuma.

Presage Blue Enamel Limited Edition ref. SPB069 dolazi na tamnoplavom kaišu od aligatorske kože, a dostupan je u ograničenoj seriji od 1.500 primeraka.

Seiko Presage Blue Enamel LE 2017 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -