05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiNovi poetski modeli iz Van Cleef & Arpelsa

Novi poetski modeli iz Van Cleef & Arpelsa

- Oglas -

Lansiranjem, 2006. godine, kolekcije satova Poetic Complications, Van Cleef & Arpels su u pojam vremena uveli bajkovitost i iluziju sna. Dva nova modela, Lady Arpels Jour Nuit Coccinelles i Lady Arpels Jour Nuit Oiseaux de Paradis, imaju kućište prečnika 38 mm izrađeno od belog zlata i ram optočen dijamantima. Pokreće ih automatski mehanizam s posebnim modulom koji se gotovo neprimetno rotira za 24 časa i omogućava da, kako vreme prolazi, na brojčaniku dnevni prikaz zameni noćni. Brojčanik, kao i nadbrojčanik koji ga delimično prekriva, ukrašeni su figurama napravljenim od oslikanog emajla te zlatom i dijamantima. Na pozadini oba modela su ugravirani motivi vezani za elemente koji se smenjuju na brojčaniku.

Na brojčaniku modela Jour Nuit Coccinelles preko dana se nalaze dve bubamare, večni simboli sreće, okružene detelinkama s četiri lista. Okretanjem mehanizma njih tokom večeri zameni buket dijamantima optočenog cveća.

Model Jour Nuit Oiseaux de Paradis na brojčaniku prikazuje rajsku pticu koja perjem dodiruje cvet streliciju, poznatu i pod nazivom rajska ptica. Uveče cvet nestaje s brojčanika i njegovo mesto zauzima dijamantski mesec.

Jour Nuit Coccinelles ide uz zeleni, a Jour Nuit Oiseaux de Paradis uz plavi kaiš od krokodilske kože. Oba modela su dostupna u ograničenoj seriji od 22 primerka.

vancleefarpels jour nuit Coccinelle

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -