19 / 05 / 22
- OGLAS -
NovostiNovi Longinesov hronograf

Novi Longinesov hronograf

- Oglas -

Švajcarski časovničarski brend Longines predstavio je zanimljiv istorijski hronograf Longines Aviation Watch Type A-7 1935 kojim odaje počast pionirima avijacije i svojoj ulozi u njenom napretku.

Početkom 20. veka Longines je sarađivao s pilotima koji će ispisati istoriju avijacije, u prvom redu Čarlsom Lindbergom. U to vreme Longines je započeo proizvodnju pilotskih satova A-7, koji su bili vrlo pouzdani i otporni, i zadovoljavali su stroge kriterijume propisane od strane američke vojske koja ih je koristila.
Novi model Longines Aviation Watch Type A-7, kao i njegovi prethodnici, čvrst je i precizan, a u moru pilotskih satova ističe se posebno dizajniranim brojčanikom koji je „zaokrenut“ za 40° udesno. Ovaj sat je namenjen nošenju na donjoj strani zgloba kako piloti ne bi morali ispuštati upravljač da bi očitali vreme. Brojčanik je beo s velikim tamnožutim arapskim brojkama koje satu daju retro izgled.

Kućište prečnika 41 mm je od nerđajućeg čelika i prekriveno safirnim staklom. U sklopu velike „nazubljene“ krunice nalazi se dugme hronografa. Sat je vodootporan do 30 metara.

U kućištu je smešten automatski kalibar L788.2 (ETA A08.L11) s 27 rubina, 54-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i hronografa. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Longines Avigation Watch Type A-7 1935 ide uz smeđi kaiš od aligatorske kože.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -