21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiNovi Longines za Roland Garros

Novi Longines za Roland Garros

- Oglas -

Longines je već godinama partner i zvanični merilac vremena teniskog turnira French Open, poznatijeg kao Roland Garros. Ove godine, kao posvetu turniru, Longines je kreirao poseban model iz kolekcije Conquest, pod imenom 1/100th Roland Garros.

Sat pokreće kvarcni kalibar L440 koji je za Longines proizvela ETA, sa standardnim funkcijama časova, minuta, sekundi, hronografa, datuma, te posebnim funkcijama merenja više prolaznih vremena i prikaza vremenskih intervala do stotinke sekunde. Mehanizam ima ugrađen mikrokontrolor koji omogućava neposredno resetovanje sata i prikaz prolaznih vremena.

Kućište prečnika 41 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika i ima safirno staklo s gornje strane te krunicu na vijak zaštićenu s dva čelična „branika“. Na pozadini kućišta ugraviran je logo Roland Garrosa. Sat je vodootporan do 300 metara.

Brojčanik antracitsive boje ima podbrojčanik malih sekundi na 6 sati, podbrojčanike hronografa na 2 i 10 časova i prozor za datum na 4 sata. Kazaljke časova i minuta su presvučene Super-LumiNovom. Sekundara i pojedine oznake vremena na prstenu oko brojčanika istaknute su narandžastom bojom koja simboliše zemljanu podlogu teniskih terena Roland Garrosa.

Sat ide uz čeličnu narukvicu, a izrađen je u ograničenoj seriji od 1000 primeraka.

longines conquest 1 100th roland garros 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -