24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiNovi Le Petit Prince

Novi Le Petit Prince

- Oglas -

IWC je ponovo pronašao inspiraciju u Sent-Egziperijevom Malom princu. Najnovija verzija sata Le Petit Prince ističe se neobičnim zvezdanim elementom koji je teško zapaziti na prvi pogled: unutar kruga u centru modrog brojčanika karakterističnog „kokpit“ dizajna raspoređene su zvezdice koje, jedna dnevno, nasumično zasvetle. Svetleće zvezdice simbolišu planete koje je princ posetio tokom svog putovanja, a ugravirane su i na pozadini sata zajedno s imenima njihovih fiktivnih stanovnika i portretom princa.

Novi model pokreće automatski kalibar 79420 sa 44-časovnom rezervom snage i dve sekundne kazaljke postavljene jedna preko druge, a koje omogućavaju korisniku precizno merenje proteklog vremena čak u okviru istog minuta, što je funkcija poznata i kao dvostruki hronograf. Ostale funkcije modela su časovi, minuti, sekunde, datum i dan u nedelji.

Kućište prečnika 44 mm je od nerđajućeg čelika i ima posebno unutrašnje kućište od mekog gvožđa koje štiti mehanizam od magnetnog delovanja. S prednje strane kućišta nalazi se safirno staklo. Sat je vodootporan do 60 metara.

Brojčanik je tamnoplav s tri podbrojčanika i prozorom za datum na 3 časa i kazaljkama presvučenim slojem Super-LumiNove.

Sat ide uz smeđ kožni kaiš, a izrađen je u ograničenoj seriji od 1000 primeraka.

IWC Le Petit Prince 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -