03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiNovi Grande Seconde na Baselworldu

Novi Grande Seconde na Baselworldu

- Oglas -

Na predstojećem Baselworldu švajcarska manufaktura Jaquet Droz će predstaviti novu verziju svog poznatog modela Grande Seconde, čiji se osnovni dizajn temelji na Drozovom džepnom satu iz osamnaestog veka.

Najnoviji model Grande Seconde Off-Centered, kao i prethodni, u fokusu ima podbrojčanike časova i minuta i „velikih“ sekundi postavljene tako da na brojčaniku čine broj osam. Ipak, ovog puta podbrojčanici su malo pomereni s centra i preklapaju se. Dodatna posebnost novog modela je i potpuno crni brojčanik od poliranog oniksa na kome se elegantno ističu obrubi podbrojčanika i kazaljke od 18-karatnog belog zlata.

Kućište prečnika 43 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika i s obe strane je prekriveno safirnim staklom. I krunica sata je, poput podbrojčanika, pomerena i nalazi se na 4 časa. Kućište je vodootporno do 30 metara.

Sat pokreće automatski kalibar Jaquet Droz 2663A.P sa 30 rubina, 68-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i sekundi. Kalibar ima dvostruko kućište opruge i silicijumsku spiralu nemirnice i radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat.

Prefinjeni Grande Seconde Off-Centered ide uz crni kaiš od aligatorske kože s čeličnom preklopnom šnalom.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -