23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiNovi Breguetovi izložbeni primerci

Novi Breguetovi izložbeni primerci

- Oglas -

Kolekcija od deset istorijskih pisama koja su vlasnici Manufakture, otac i sin Breguet, slali Lazaru Morou, njihovom zaposlenom u Rusiji, izuzetno je važna za Bregueta jer se u njima ocrtava način poslovanja ruske podružnice od 1808. do 1810. godine.

Antikni džepni sat reference N°3104 bio je čak 140 godina u vlasništvu jedne istaknute evropske porodice. Ovaj džepni sat, prodat 1818. infantu Fransisku Pauli, vojvodi od Cadisa i najmlađem sinu španskog kralja Karla IV, jedan je od retkih minute repeatera koje je Abraham-Louis Breguet sastavio. Sat prečnika 62,5 mm izrađen je od 18-karatnog zlata, ima skočnu kazaljku časova i podbrojčanik malih sekundi pričvršćen plavim vijcima na brojčanik na 8 časova.

Džepni sat reference N°4720 je, pak, jedan od retkih Breguetovih satova kojima se vreme očitavalo na dodir, a prodat je Kazimiru Perjeu davne 1841. godine. Sat ima kućište i dvostruki lanac od žutog zlata i dva brojača na brojčaniku – jedan za časove, a drugi za 30 sekundi.

breguet novi izlozbeni primerci 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -