05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiNova verzija Datographa

Nova verzija Datographa

- Oglas -

Tri godine pošto je predstavljen javnosti, Datograph Up/Down je dobio novu verziju s kućištem od ružičastog zlata i crnim brojčanikom od punog srebra.

Novi model je zadržao sve tehničke finese prethodnika: klasično stubično kolo, precizni skočni brojač minuta i „flyback“ funkciju, odnosno, brzo vraćanje sekundare s bilo kog položaja na početni. „Up/Down“ je standardni Langeov termin za idikator rezerve snage, pri kome „up“ označava 60-časovni maksimum kada je sat navijen do kraja, a „down“ predstavlja istrošenost snage glavne opruge. Na brojčaniku to pokazuje kazaljka indikatora kada se spusti u crvenu zonu.

Estetski kvalitet ovog sata odražava se u uravnoteženom rasporedu elemenata brojčanika, pa tako karakteristični Langeov veliki prozor za datum i dva srebrna podbrojčanika čine jednakostraničan trougao. Crni brojčanik, izrađen od punog srebra, postavljen je u kućište od 18-karatnog ružičastog zlata, prečnika 41 mm. Bleštave kazaljke časova i minuta i štapićaste oznake sati od ružičastog zlata, kazaljka hronografa od pozlaćenog čelika i plave čelične kazaljke sekundi i brojača minuta dodatno naglašavaju sistematični koncept dizajna.

Safirno staklo na pozadini sata otkriva kretanje nekih delova mehanizma poput komponenti brojača minuta i stubičnog kola. Sastavljen od 451 dela, kućni kalibar L951.6 objedinjuje sve tipične Langeove karakteristike kvaliteta, kao što su robustna pločica od netretiranog nemačkog srebra, fino obrađeni delovi mehanizma, ručno gravirano pero nemirnice i četiri zlatna „chatona“ pričvršćena vijcima.

Datograph ima funkcije časova, minuta, pomoćnih stop-sekundi, datuma, „flyback“ hronografa s preciznim skočnim brojačem minuta i indikatora rezerve snage. Operativni elementi sata uključuju krunicu, koja služi za navijanje i postavljanje vremena, dva dugmeta za upravljanje hronografom i jedno dugme koje kontroliše datum. Kaiš sata je od crvenosmeđe ručno šivene krokodilske kože.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -