24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiNova Tonda 1950

Nova Tonda 1950

- Oglas -

Novo izdanje Parmigiani Fleurierove Tonde 1950 inspirisano je i obogaćeno meteoritom, materijalom koji nije s naše planete, što ga čini misterioznim i nepredvidljivim, a to je utisak koji ostavljaju novi Parmigianijevi modeli.

Nagla promena temperature kojoj je meteorit izložen prilikom ulaska u Zemljinu atmosferu neizbežno se utisne u njegovu kristalnu strukturu, iako se ona čini homogenom u svom prirodnom stanju. Zbog toga meteorit zahteva delikatan i komplikovan proces obrade, koji uključuje seriju kiselinskih „kupanja“, kako bi se na površinu postepeno izvukla veličanstvena tekstura prouzrokovana njegovim padom na Zemlju.

Postupak izrade brojčanika novih satova je zbog toga bio nekonvencionalan i moguć tek posle opsežnih naučnih testiranja. Rezultat su dve verzije sata, crna i tzv. abyss plava.

Kod izrade kućišta Parmigiani se vodio idejom da se čist materijal poput meteorita ne sme „onečistiti“ legurom, već dopuniti drugim prirodnim elementom. Iz tog razloga odabran je titanijum, izuzetno elegantan i lagan materijal.

Uz materijale od kojih su izrađeni, posebna karakteristika novih modela iz kolekcije Tonda 1950 je i Parmigianijev novi kućni, ultratanki kalibar PF 701, debljine samo 2,6 milimetara, specijalno obrađen i ukrašen ženevskim motivom. PF 701 ima 29 rubina, 42-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta i sekundi.

Brojčanik oba modela sadrži samo bleštave kazaljke i oznake sati te podbrojčanik malih sekundi na 6 časova, što ga čini jednostavnim, čitljivim i nenametljivim, čime je pažnja preusmerena na jedinstvenu teksturu meteorita.

Oba modela idu uz kaiš od krokodilske kože koji potpisuje Hermès.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -