21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiNomos Club Campus – dvostruko pojačanje

Nomos Club Campus – dvostruko pojačanje

- Oglas -

Nemački Nomos je lansirao nove koloritne verzije svog poznatog sata Club Campus. Dostupan u dve veličine, prečnika 36 i 38,5 milimetara, novi Nomos nastavlja tamo gde su prethodnici stali, nudeći pre svega brojčanike nesvakidašnjih boja.

Sve aktivnija kompanija Nomos rešila je da proširi ponudu linije Club Campus. Popularna kolekcija ima veliki broj pratilaca među mlađom publikom, pa nemački brend računa i na nove kupce. U prvom planu su originalni brojčanici, kakve definitivno ne viđamo često. Kao bitan argument Nomos ističe i cenu koja se zadržala na 1.300 i 1.400 evra, iznosima kojima samo modeli iz Japana mogu da izađu na crtu.

NOMOS Club Campus 38 na ruci
Nomos nije ostao imun na popularnost zelenih brojčanika. Nemačka kompanija svoje rešenje naziva electric green

Ujedinjene boje Nomosa

Po tradiciji, novi Club Campus dostupan je u dve veličine i boje. I dok je manji model zadržao prečnik na 36 milimetara, veći s dimenzijom od 38,5 mm računa na muškarce koji vole smele kombinacije boja. Nomos se opredelio za produžene lugove, pa oba Club Campus sata deluju veće.

NOMOS Club Campus coral brojcanik
Cream Coral brojčanik je uniseks predlog. Kombinacija rimskih i arapskih brojeva zanimljiv je spoj

Iz dizajnerske perspektive Nomos pleni jednostavnim, razigranim i ležernim stilom koji se lako uklapa u neformalne odevne kombinacije. Diskretan nastup je potvrdio čak i SuperLuminova sjajem koji je nežne bele boje.

Spoj rimskih i arapskih brojeva

Poput dosadašnjih verzija dostupnih u nizu atraktivnih boja i novi Club Campus modeli računaju na ljubitelje koloritnih brojčanika. Njima su namenjene dve nove nijanse koje nemački brend naziva cream coral i electric green. Obe imaju uniseks karakter, a naš glas ide na adresu pastelne nijanse korala.

NOMOS Club Campus prednji kadar
Kožni kaiš od velura neutralnom nijansom podiže univerzalnost stilskog kombinovanja

Osim po tonovima, ciferblat se ističe minimalizmom i kombinacijom rimskih i arapskih brojeva, što je retko rešenje u svetu časovničarstva. Na primer, koristi ga Panerai, ali po značajno višoj ceni… Osim tačnog vremena, Club Campus ima i prikaz malih sekundi kojima je posvetio okrugli podbrojčanik s narandžastom kazaljkom.

NOMOS Club Campus coral na ruci
Manuelno navijajući Alpha mehanizam radi na 3 Hz i računa na 43 časa autonomije

Kako bi se zadržala razumna cena, nove Nomosove modele pokreće kalibar Alpha, kompaktan mehanizam s ručnim navijanjem koji se temelji na Peseux arhitekturi. Radi na 3 Hz i nakon navijanja ima na raspolaganju 43 časa energije. Uprkos činjenici da je skriven od pogleda, mehanizam je brižljivo ukrašen tankim prugama i plavim vijcima.

Četiri reference serijski se isporučuju na sivom kaišu od brušene kože. Nomos Club Campus 36 košta 1.300, a Club Campus 38 1.400 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Nomos
Model: Club Campus
Reference: 714 - coral 36mm; 715 - green 36mm, 725 - coral 38mm; 726 - green 38mm
Dimenzije: prečnik 38,5 mm, visina kućišta 8,5 mm; prečnik 36 mm, visina kućišta 8,2 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: Alpha manuelno navijanje
Frekvencija rada: 21.600 vps
Rezerva snage: 43 časa
Cena: 1.400 evra; 1.300 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -