29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiNivada Grenchen Chronoking Orange „Paul Newman“ - fontana želja

Nivada Grenchen Chronoking Orange „Paul Newman“ – fontana želja

- Oglas -

Nakon neverovatnog uspeha nedavnog Chronoking Aviator Sea Diver izdanja Nivada Grenchen je predstavila još atraktivniju verziju svog Meca-Quartz hibridnog modela. To je Chronoking Orange koji zvučnim dodatkom u imenu i pristupačnom cenom najavljuje ekspresnu prodaju.

Za kompaniju Nivada Grenchen nema odmora, premijere se nižu čak i u letnjoj sezoni. Iako nije namenjen ronjenju, najnoviji model će dodatno podići već visoke temperature spojem legendarne oznake „Paul Newman“ i ekonomične cene od 430 evra! Time će želje mnogobrojnih entuzijasta konačno postati realnost…

Savremena prekretnica

Iako se na prvu loptu nameće poređenje s kultnim Rolexom, ovde je kao inspiracija poslužio fabrički model iz sedamdesetih, koji je pokretao mehanizam Valjoux 72. Karakterističnim spojem dizajna i boja kompanija Nivada Grenchen uspela je da stvori sat nostalgičnog izgleda. Takvom utisku dodatno doprinosi i izbor dimenzija koje su verne periodu sedamdesetih. S tim u vezi prečnik je stao na 38 milimetara, kao kod modela Chronoking Aviator Sea Diver koji smo nedavno predstavili.

Nivada Grenchen PN brojcanik
Sat u stilu Paul Newman Rolexa za 430 evra? Nivada Grenchen pokazuje da je i to moguće…

Visina od 13,7 mm nešto je izraženija pa se novi Chronoking na ruci nosi u maniru klasičnih sportskih hronografa. Za pozitivne reakcije posmatrača zadužen je pre svega crni retro ciferblat ukrašen narandžastim elementima i bež podbrojčanicima. Uokviren aluminijumskim jednosmernim bezelom, brojčanik spojem tamnijih tonova i narandžastih detalja stvara stil koji će voleti ljubitelji vintidž estetike. A njih je, kao što znamo, veoma mnogo…

Nivada Grenchen PN kais
Kombinacija boja na brojčaniku veoma je prijatna za oko i budi asocijaciju na estetiku sedamdesetih

Za izgled ovog posebnog brojčanika zaduženo je vrlo posebno ime: Jean Singer, vodeći švajcarski proizvođač brojčanika sa sedištem u La Šo de Fon (La Chaux-de-Fonds). Za neupućene, reč je o epicentru kreativnosti koji stoji iza niza nezaboravnih ciferblata u istoriji horologije. Na toj listi su, na primer, klasici poput modela Speedmaster Racing i Heuer Skipper…Raspored je klasičan, pa je Nivada Grenchen pažnju usmerila na detalje podbrojčanika koji su proslavili „Paul Newman“ referencu Daytone. Na ovaj način kompanija Nivada Grenchen je udovoljila svima koji žele makar deo šarma Rolexovog evergrina.

Nivada Grenchen Paul Newman ambijentalna
Chronoking Orange prečnikom od 38 milimetara ostaje veran vintidž dimenzijama

Rally kaiš za kompletan hedonizam

Nivada Grenchen nije eksperimentisala ni u izboru materijala. Kućište je od nerđajućeg čelika, s poliranim i brušenim površinama. Iako je novi Chronoking Orange pre svega namenjen pasioniranim ljubiteljima klasičnih automobila, vodootporan je do korektnih 100 metara. Da je Nivada Grenchen stvorila čistokrvni vozački sat, potvrđuje i perforirani kožni kaiš izrađen u rally maniru.

Nivada Grenchen Paul Newman brojcanik
Meca – Quartz kompanije Seiko koristi hibridnu tehnologiju koja odvojeno pokreće prikaz vremena i funkciju hronografa

Hibridni mehanizam, nova normalnost

Poput prethodnog izdanja i novi „kralj hronografa“ nudi hibridni pogon. Nivada Grenchen spaja najbolje iz oba sveta, pa je tako kvarcni mehanizam zadužen za funkcije vremena dok mehanički modul pokreće hronograf. Pouzdanost ovog sklopa garantuje reputacija kompanije Seiko, te nemamo razlog da sumnjamo u kvalitet VK64 mehanizma. Po običaju, Nivada Grenchen je najnoviju premijeru začinila i primamljivom cenom. Iznosom od 430 evra sve popularniji brend drsko napada modele u klasi do 500 evra. Ipak, pristupačni „Paul Newman“ neće biti na raspolaganju svima, jer je Nivada Grenchen odlučila da ograniči proizvodnju.

Nivada Grenchen krunica
Crni kožni rally kaiš savršeno se uklapa u karakter novog Chronokinga

Kandidati za kupovinu su svi koji u periodu od 27. jula do 31. avgusta popune narudžbinu novog Chronokinga. Da li ste među njima?

OSNOVNI PODACI
Brend: Nivada Grenchen
Model: Chronoking Orange „Paul Newman“
Dimenzije kućišta: prečnik 38, visina 13,7 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 100 m
Mehanizam: Meca-Quartz VK64
Cena: 430 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -