18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiNajmanji i najtanji solarni sat s GPS-om na svetu

Najmanji i najtanji solarni sat s GPS-om na svetu

- Oglas -

Japanski brend Seiko predstavio je novu kolekciju Astron GPS Solar Dual-Time 5X53 koju čine na svetu najmanji i najtanji solarni satovi s GPS-om.

Kako bi smanjili i stanjili svoje popularne modele iz serije Astron, Seikovi časovničari kreirali su novi kalibar 5X53 na solarno napajanje. Uz standardne funkcije GPS-a, prikaza dve vremenske zone s indikatorom doba dan/noć, prikaza svetskog vremena, večitog kalendara, prenosa vremena, indikatora recepcije signala i indikatora rezerve snage, on ima i dodatnu funkciju automatskog prilagođavanja letnjem računanju vremena. Uz to je nadograđen sistemom koji omogućuje zasebno podešavanje kazaljki sati, minuta i sekundi.

Kalibar je postavljen u kućište dimenzija 42,9 x 12,2 milimetra (izuzetak je model SSH009/011 s dimenzijama 43,5 x 13,3 milimetra) koje ima keramički obruč, s prednje strane je prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 100 metara.

Tamni brojčanik zadržao je prepoznatljivi dizajn koji čine velike kazaljke, aplicirane oznake vremena i tri obrubljena podbrojčanika.

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time 5X53 dostupan je u pet verzija koje se razlikuju prema boji obruča, brojčanika ili kućišta. Osim modela SSH006, koji ima silikonski kaiš, sve verzije dolaze na narukvici od titanijuma s opcijom keramičkog umetka.

(Naslovni model ref. SSH003)

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -