18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiNajbolji muški sat

Najbolji muški sat

- Oglas -
Voutilainen, nezavisni švajcarski časovničarski brend u vlasništvu finskog časovničara Karija Voutilainena, osvojio je nagradu za najbolji sat za model 28ti (ref. 218INV), oličenje elegancije i čiste mehaničke snage smeštene u moderno robustno kućište s obrnutim prikazom brojčanika. 
 
Na spektakularnom skeletonizovanom srebrnom brojčaniku bez ploče moguće je posmatrati manufakturni kalibar Vingt-8 na ručno navijanje s 32 rubina, 65-časovnom rezervom snage, frekvencijom od 18.000 vibracija na čas i funkcijama sati i minuta, dok su sekunde i indikator rezerve snage vidljivi na pozadini kućišta. 
 
Fino polirano kućište sa zaobljenim ušicama kaiša, dimenzija 39 x 13,4 mm, vodootporno je do 30 m i izrađeno je od titanijuma. Posebnost mehanizma čini spoj velikog točkića nemirnice i posebnog sistema spirala nemirnice gde spoljni deo spirale koristi tipičnu Phillipsovu krivulju, dok se unutrašnji deo mehanizma oslanja na Grossmannovu krivulju. Ova posebna konfiguracija zaprečnih točkića, koji direktno komuniciraju s nemirnicom, izrazito je efikasna i ekonomična, troši manje energije i poboljšava stabilnost i dugovečnost rada mehanizma. 
 
Moderni otvoreni brojčanik obrnutog prikaza s kazaljkama od belog zlata nosi Voutilainenov potpis, dok je na njegovoj poleđini naziv modela i broj primerka. 28ti ide uz kožni kaiš, a dostupan je u ograničenoj seriji od 8 primeraka.
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -