28 / 10 / 21
- OGLAS -
NovostiMuzički Raymond Weil na Baselworldu

Muzički Raymond Weil na Baselworldu

- Oglas -
Nakon posveta Frenku Sinatri, Bitlsima i Nikoli Benedeti, švajcarski časovničarski brend Raymond Weil ove godine na Baselworldu predstaviće novi „muzički“ model inspirisan kultnom električnom gitarom Gibson Les Paul. Kompanije Raymond Weil i Gibson sarađuju još od 2015. godine.
 
Freelancer 7740 STC LPAUL ima okruglo kućište od poliranog nerđajućeg čelika. Dimenzije su mu 43,5 x 13,7 mm,  s obe strane je zatvoreno safirnim staklom, a poleđina ukrašena logom brenda Gibson. Obruč od nerđajućeg čelika presvučen je crnim PVD-om, kako bi podsećao na crni lak Les Paul modela Black Beauty, a na njemu je ugravirana skala brzinomera. Krunica na zavrtanj ukrašena je logom Raymond Weila. Sat je vodootporan do 100 metara.
 
Crni brojčanik ukrašen je gijošeom od šest krugova koji simbolizuju šest žica gitare. Podbrojčanici hronografa smešteni su na tri i šest, podbrojčanik malih sekundi na devet sati, a prozorčić datuma između četiri i pet sati. Posebni detalji su logo Gibsona i Les Paula na 12 sati, zlatni simbol gitare Les Paul Custom kraj prozorčića datuma i čelični okvir podbrojčanika malih sekundi pričvršćen velikim zavrtnjem. Oznake vremena i kazaljke sati i minuta presvučene su luminiscentnim slojem.
 
Sat pokreće manufakturni automatski kalibar RW5010 s 27 rubina, 46-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, hronografa i datuma.
 
Freelancer 7740 STC LPAUL dolazi na perforisanom braon kaišu od teleće kože s preklopnom šnalom zaštićenom sistemom otvaranja s dva pritiska, a dostupan je u ograničenoj seriji od 300 primeraka.
    

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -