21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiMontblancovi prvi bronzani satovi

Montblancovi prvi bronzani satovi

- Oglas -

Montblancova istorijska kolekcija 1858, inspirisana nasleđem stare časovničarske kompanije Minerva koju je Montblanc otkupio 2007, obogaćena je s tri nova vintage modela od bronze. Ovo je prvi put da Montblanc koristi ovu leguru za izradu satova, koje predstavlja u susret SIHH-u 2017. godine.

Svrha novih bronzanih modela je odavanje počasti vojničkim satovima iz tridesetih godina prošlog veka. Posebno je zanimljiva činjenica da na dva nova modela Montblanc kombinuje bronzu s čelikom kako bi se postigao netipični dvobojni efekat. Sva tri modela idu uz vintage svetlosmeđi kožni kaiš.

Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter Limited Edition 100 ima bronzano kućište, prečnika 44 mm, koje je s gornje strane zatvoreno safirnim staklom, a s donje poklopcem od titanijuma boje bronze. Brojčanikom retro boje šampanjca dominiraju velike luminiscentne arapske brojke i kazaljke, skala tahometra i podbrojčanici hronografa na 3 i 9 sati. Kalibar MB M16.29 na ručno navijanje ima 22 rubina, 50-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, malih sekundi i hronografa. Sat je vodootporan do 30 metara, a izrađen je u ograničenoj seriji od sto primeraka.

Montblanc 1858 Automatic Dual Time ima 44-milimetarsko kućište od čelika s ramom od bronze, u kome je smešten automatski kalibar MB 29.19 sa 34 rubina, 42-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, datuma, prikaza druge vremenske zone i indikatora dana/noći. Brojčanik je crn s velikim luminiscentnim arapskim brojkama i stilizovanim kazaljkama te podbrojčanikom malih sekundi na 6 časova. Sat je vodootporan do 30 metara.

Montblanc 1858 Automatic, kao i prethodno opisani Automatic Dual Time, ima 44-milimetarsko čelično kućište s bronzanim ramom i vizuelno sličan brojčanik na kome nema podbrojčanika malih sekundi, prozorčića za datum i dodatne kazaljke druge vremenske zone. Sat pokreće automatski kalibar MB 24.16 sa 31 rubinom, 38-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i sekundi. Model je vodootporan do trideset metara.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -