29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiMontblanc TimeWalker Pythagore Ultra-Light koncept

Montblanc TimeWalker Pythagore Ultra-Light koncept

- Oglas -
Montblanc TimeWalker Pythagore Ultra-Light koncept jedan je od najlakših satova na svetu. Zahvaljujući naprednim materijalima i skeletonizaciji ovaj model teži svega 14,88 grama. Za njega je  vezana još jedna zanimljivost: TimeWalker Pythagore Ultra-Light posvećen je kineskom profesionalnom igraču badmintona Linu Danu, inače ambasadoru kompanije Montblanc.
Kućište sata napravljeno je od inovativnog ITR² materijala u kombinaciji sa kevlarom i ugljeničnim vlaknima. Ono  je četiri puta lakše u odnosu na titanijumsko. Radi smanjenja težine izabrano je mineralno staklo, koje se nalazi sa obe strane. Prečnik kućišta je 40 mm, visina 9,7 mm, a vodootporno je do 30 metara.
Mehanizam sa oznakom MB M62.48 napravljen je od titanijuma i skeletonizovan. Iako na prvi pogled izgleda veoma moderno, zapravo je zasnovan na istorijskom Minerva Pythagore mehanizmu iz 1943. godine. MB M62.48 radi na 18.000 vibracija po času, poseduje rezervu snage od 50 časova, a težak je svega 4,73 grama.
montblanc timewalker pythagore ultra light 2

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -