19 / 09 / 21
- OGLAS -
NovostiMontblanc 1858 Chronograph

Montblanc 1858 Chronograph

- Oglas -

Kako bi odao počast korenima svoje manufakture, Montblanc je na ovogodišnjem SIHH-u predstavio model iz kolekcije 1858 inspirisan legendarnim Minerva hronografima.

Novi model se prvenstveno ističe po atraktivnom plavom brojčaniku sa motivom sunčevih zraka i istorijskom obliku kazaljki, preuzetim sa hronograf modela iz tridesetih godina prošlog veka. Na obodu brojčanika nalazi se tahimetarska skala, a na brojke i kazaljke nanet je „Super-LumiNova“ premaz.

Važno je pomenuti i da se u Montblanc 1858 Chronograph modelu nalazi manufakturni mehanizam sa oznakom MB M16.29 sa jednim dugmetom integrisanim u krunicu. Mehanizam poseduje stupčasti točak i horizontalno disk kvačilo. Ukrašen je ženevskim motivom.

Kućište novog modela u prečniku ima 44 mm i izrađeno je od nerđajućeg čelika, dok je u ponudi i model od 18-karatnog ružičastog zlata sa crnim brojčanikom. Od svakog će biti proizvedeno po 100 primeraka.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -