21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiMinute Repeater Tourbillon With Gold Bridges

Minute Repeater Tourbillon With Gold Bridges

- Oglas -

Minute Repeater Tourbillon With Gold Bridges je nova demonstracija Girard-Perregauxovog tehnološkog napretka i raskošne estetike. Najveća atrakcija sata je fascinantna komplikacija minute repeatera, koja je ovog puta smeštena s prednje strane brojčanika pa je tako u celosti izložena pogledu.

Minute repeater se aktivira pritiskom dugmeta postavljenog s leve strane kućišta, čime se navija opruga unutar kućišta minute repeatera. Kada se opruga maksimalno navije, isključuje se posebni „on-off“ kontrolni mehanizam, koji sprečava pokretanje čekića repeatera u slučaju da opruga nije navijena do kraja kako ne bi došlo do pogrešnog oglašavanja vremena. Dalje kretanje čekića i njihovo udaranje o gongove detaljno je prikazano na brojčaniku sata.

Jedini „skriveni“ deo minute repeatera je tzv. flywheel, kompleksni uređaj koji reguliše brzinu kretanja čekića, a koji je smešten na pozadinu mehanizma kako ne bi neželjenim zvukovima ometao zvonjavu minute repeatera. Pozicioniranje minute repeatera na brojčanik sata, osim što izgleda atraktivno, garantuje i bolja akustična svojstva.

Komplikacija minute repeatera redom oglašava niskim tonom sate, zatim kombinacijom niskih i visokih tonova četvrti sata i na kraju visokim tonom minute.

Na otvorenom brojčaniku ističu se još i uvećane zlatne kazaljke časova i minuta i 60-sekundni tourbillon, pričvršćeni na GP-ove legendarne zlatne mostove.

Kućište prečnika 45 mm i visine 15,63 mm izrađeno je od 18-karatnog ružičastog zlata, s obe strane je prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 30 metara.

Sat pokreće GP-ov manufakturni kalibar GP09500-0002 na ručno navijanje sa 37 rubina, 58-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, minute repeatera i tourbillona. Kalibar radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -