22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiMille i Nadal

Mille i Nadal

- Oglas -

Novi sportski sat RM 27-02, nastao u saradnji Richarda Millea i Rafaela Nadala, plod je intenzivnih istraživanja, testiranja i eksperimentisanja čija je svrha bila kreiranje izuzetno izdržljivog i čvrstog sata otpornog na najekstremnije spoljašnje uslove, a istovremeno laganog i nenametljivog. Najvažnija karakteristika ovog modela stoga je inovativan materijal od koga je izrađeno kućište, tačnije, njegov ram i pozadina; to je, kako ga u Milleu nazivaju, TPT kvarc, koji se sastoji od više stotina slojeva kvarcnih vlakana naslaganih jedno na drugo i smeštenih između slojeva NTPT ugljeničnih vlakana. Posebnim procesom obrade ovog materijala, u obliku crnih i belih pruga na površinu izbijaju nasumično postavljeni slojevi, što svakom RM27-02 satu daje jedinstven izgled.

Zanimljiva karakteristika ovog modela je i integracija kućišta i mehanizma sata – bočne strane kućišta i skeletonizovani mostovi mehanizma izrađeni su iz jednog komada NTPT ugljenika.

Što se tiče samog mehanizma sata, model RM 27-07 pokreće potpuno skeletonizovani kalibar s jednominutnim tourbillonom i 70-časovnom rezervom snage.

Sat je predstavljen povodom ovogodišnjeg Roland Garrosa, a izrađen je u ograničenoj seriji od samo 50 primeraka.

Izvor: monochrome-watches.com

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -