08 / 08 / 22
- OGLAS -
NovostiManufakturni hronograf iz Alpine

Manufakturni hronograf iz Alpine

- Oglas -

Veliki broj švajcarskih proizvođača satova u ponudi ima modele sa hronograf mehanizmom, što i nije neka novost. S druge strane, veoma mali broj njih može se pohvaliti sopstvenim manufakturnim mehanizmom. Jedan od njih je Alpina koja se nedavno na ovu listu upisala sa svojim AL-760 mehanizmom.

Novi mehanizam sastoji se od 233 komponente, a razvijen je u modularnoj konstrukciji. Tako se samo modul „flyback“ funkcije sastoji od 96 delova. Rezerva snage iznosi 38 časova. AL-760 ugrađuje se u Alpiner 4 Manufacture Flyback Chronograph sat.

Novi model ima čelično kućište prečnika 44 mm, vodootporno do 100 metara. Unutrašnjim kavezom od mekog gvožđa mehanizam je zaštićen od magnetnih polja i udaraca. Beli brojčanik bez previše natpisa garantuje odličnu čitljivost. Na podbrojčaniku pri „9 h“ prikazuju se tekuće sekunde, kod „3 h“ može se očitati mereno vreme do 30 minuta, dok se na podbrojčaniku na „6 h“ prikazuje datum. Alpiner 4 Manufacture Flyback dolazi na crnom aligator kaišu.

Alpina Manufacture Calibre AL 760 dessous

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -