24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiLouis Vuitton Tambour - svet koji se menja

Louis Vuitton Tambour – svet koji se menja

- Oglas -

Kad se kaže Louis Vuitton, luksuz se podrazumeva. Ipak, u svetu časovničarstva LV je oduvek simbol modnih satova. Makar je tako bilo donedavno, dok popularna kompanija nije ušla na tržište prestižnih sportskih modela.  Ofanzivu predvodi elegantni Tambour, sat koji spaja prepoznatljivi oblik kućišta, integrisanu narukvicu i manufakturni mehanizam.

Ako pratite svet mode, sigurno vam nije promaklo  da su LV inicijali najpopularniji. Najvrednija svetska luksuzna marka Louis Vuitton decenijama je blisko povezana s kožnim aksesoarom gde se dominacija zaista ne dovodi u pitanje. Međutim, francuska kompanija želi liderstvo u svim kategorijama, pa se na radaru ambicioznih menadžera nedavno našla i kategorija časovničarstva.

Njihovo iskustvo, istina, nije malo. Godine 2002. Louis Vuitton je premijerno predstavio sat Tambour, model koji se odmah izdvojio po kućištu u obliku bubnja (tambour na francuskom označava bubanj). Nakon dva decenije na tržištu LV je procenio da je vreme da Tambour ispiše novo, savremeno poglavlje.

Louis Vuitton brojcanik
Tambour se bojama brojčanika drži klasičnih vrednosti. Naše simpatije je ukrala referenca W1ST20

Pre svega, novi Louis Vuitton Tambour nastupa u jednoj od najkonkurentnijih kategorija luksuznih sportskih satova s integrisanom narukvicom. To je u samom startu veliki izazov jer je u pitanju klasa u kojoj igraju najveći igrači. Ipak, ni Tambour nije bez argumenata…

Novi Tambour – samo je ime ostalo isto

Ideja koja stoji iza novog LV sata je jednostavna, a upravo to je neretko klizav teren za dizajnere. Atelje Louis Vuitton je želeo da ponudi tanak i diskretan dodir luksuza u kojem će budući kupci uživati na dnevnoj bazi. Sudeći prema prvim fotografijama, u tome se i uspelo. Tambour iz estetske perspektive donosi svežiji, savremeniji izgled. Nasleđe se čuva, pa je okruglo kućište u obliku bubnja i dalje prisutno.

Louis Vuitton na ruci
LV smelo ulazi na teritoriju luksuznih satova s integrisanom narukvicom. Okvir je diskretno dekorisan imenom kompanije

Louis Vuitton Tambour izrađen je od nerđajućeg čelika. Prečnik je razumnih 40 mm dok je osećaj kompaktnosti pojačan izostankom tradicionalnih lugova. Naime, narukvica je suptilno pričvršćena ispod kućišta. Ideja je, bez sumnje, vezana za kreiranje sve zastupljenijih uniseks modela. Pomenutoj filozofiji odgovara i visina od svega 8,3 milimetra.

Premijeru prate dve verzije brojčanika – plava i siva (W1ST10). Mi smo prednost ustupili plavoj boji koja je prijatan kontrast nijansi čelika. Na stepenastom sektor ciferu ponosno je istaknut natpis Louis Vuitton Paris, ali i oznaka „Fab. en Suisse“

Louis Vuitton prednji kadar
Okruglo kućište kombinuje prečnik od 40 i visinu od 8,3 mm. Lepota sector brojčanika je naglašena kružnim površinama

koja menja tradicionalni Swiss Made simbol. Očitavanje je nadmašilo očekivanja, pa je LV još jednom potvrdio da lepota leži u jednostavnim rešenjima. Izraženi rimski brojevi i minimalistički satni indeksi formiraju skladnu celinu, dok je prikaz sekundi dobio zaseban prostor na podbrojčaniku. Louis Vuitton je odabrao SuperLumiNova sjaj, pa će novi Tambour u svim uslovima biti na usluzi budućim vlasnicima.

Louis Vuitton ambijentalna
Fleksibilna narukvica ističe nenadmašnu udobnost. Zahvaljujući odmerenim dimenzijama Tambour pripada uniseks modelima

Potpuni ugođaj

Narukvica je, takođe, važan element satova u sve brojnijim kategorijama. Na tom terenu Tambour briljira jer je jedan od retkih istinski okruglih satova s integrisanom narukvicom. Ona je, sudeći prema zvaničnim fotografijama i prvim recenzijama, dizajnirana s velikom pažnjom. U prvom planu je velika fleksibilnost pa udobnost sasvim izvesno neće biti osporavana. Posvećenost detaljima je vanserijska, pa se tako LV opredelio za tanku skrivenu preklopnu kopču koja je ukrašena imenom kompanije.

Louis Vuitton pozadina
Transparentna pozadina otkriva složenu konstrukciju sertifikovanog in-house mehanizma i sjaj zlatnog mikrorotora

Ispod safirnog stakla na poleđini kućišta Louis Vuitton se opredelio za in-house kalibar LFT023 koji u sklopu dimenzija 30,6 x 4,2 mm nudi tradicionalnu arhitekturu. Frekvencija rada je 28.800 vibracija po satu, a autonomija kataloški dodiruje prag od 50 časova. Dekoracija je na visokom nivou a ni selekcija materijala ne krije ambicije. Primera radi, mikrorotor je oblikovan od čistog 22k zlata. Ni preciznost nije za potcenjivanje pa je tako mehanizam sertifikovan od strane Ženevske hronometrijske opservatorije koja garantuje tačnost u rasponu od -4s i +6s po danu.

Cena časovničarskog luksuza

Novi Louis Vuitton Tambour biće dostupan od septembra po ceni od 19.500 evra. Cena jeste viša, ali budimo objektivni – novi Tambour je sazreo i sada nudi mnogo, mnogo više od koncepta modnog sata. Sigurni smo da će zahvaljujući imenu, snažnoj marketinškoj kampanji i transformaciji imidža novi Tambour zabeležiti veliki uspeh.

Louis Vuitton luminacija
Novi Tambour korisri sofisticiranu plavu luminaciju na arapskim brojevima i kazaljkama
OSNOVNI PODACI
Brend: Louis Vuitton
Model: Tambour
Reference: W1ST20
Dimenzije kućišta: prečnik 40 mm, visina 8.3 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik
Vodootpornost: 50 metara
Mehanizam: LFT023 automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 50 časova
Cena: 19.500 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -