23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiLange 1 Tourbillon Perpetual Calendar

Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar

- Oglas -

Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar prepoznatljiv je po kompleksnom kalendaru netipično raspoređenom po celom brojčaniku, uključujući i unutrašnji prsten oko brojčanika. Novi model, predstavljen ove godine na SIHH-u, kao novitet ima kućište od belog zlata i sivi brojčanik.

Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar kombinuje dve klasične komplikacije, večni kalendar i indikator Mesečevih mena, s tradicionalno elegantnim A. Lange & Söhneovim dizajnom. Kalendar se sastoji od velikog prozora za datum s dva okna na 11 sati, retrogradnog indikatora dana u nedelji na 9 časova, malog indikatora prestupne godine na 6 sati i rotirajućeg prstena s nazivima meseci koje pokazuje mala strelica ispod indikatora godine. Indikator Mesečevih mena smešten je na 7 časova, u sklopu podbrojčanika malih sekundi. Na 3 sata je veliki podbrojčanik časova i minuta s nenametljivim indikatorom dana/noći. Kalendar će morati da se podesi tek 2100, a Mesečeve mene za 122,6 godina. Brojčanik je siv, srebrn, dok su kazaljke zlatne i presvučene rodijumom.

Kućište prečnika 41,9 mm i visine 12,2 mm izrađeno je od belog zlata i s obe strane je prekriveno safirnim staklom.

Sat pokreće ručno dekorisan i sastavljen automatski kalibar L082.1 sa 50-časovnom rezervom snage, 76 rubina i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, kalendara, indikatora dana/noći i indikatora Mesečevih mena. Kao posebne karakteristike kalibra ističu se rotor, izrađen od 21-karatnog zlata i obrubljen platinom, i tourbillon koji nije vidljiv na brojčaniku već samo kroz safirno staklo na pozadini časovnika. To je malo neobično jer proizvođači satova najčešće postavljaju tourbillon u otvor na brojčaniku kako bi istakli ovaj izuzetno složeni mehanizam.

Novi model ide uz ručno šiveni crni kaiš od aligatorske kože.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -