23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiLady Arpels Ronde des Papillons

Lady Arpels Ronde des Papillons

- Oglas -

Francuska manufaktura Van Cleef & Arpels je na ovogodišnjem ženevskom sajmu predstavila novi estetski raskošan i mehanički impresivan ženski sat Lady Arpels Ronde des Papillons.

Brojčanik je osmišljen kao oblačno nebo na kome veselo lete tri leptirića i lastavica, vesnik proleća. Brojčanik i oblaci su od sedefa, dok su lastavica, leptirići i oznake vremena izrađeni od belog zlata. Svi elementi su ručno oslikani. Lastavica, postavljena na 6 časova, prikazuje sate, a kreće se retrogradno. Leptirići, pak, prikazuju minute krećući se eliptično, različitim brzinama, i to tako što se neki od  leptirića pokrene tek pošto prethodni zađe pod oblak.

Kućište prečnika 38 mm je od belog zlata; s gornje strane je prekriveno safirnim staklom, a s donje poklopcem od belog zlata s prozorčićem od safirnog stakla kroz koji se pruža pogled na rotor ukrašen motivima s brojčanika. Ram sata i ušice za kaiš su optočeni dijamantima. Na levoj bočnoj strani kućišta smešteno je dugme koje aktivira leptiriće na deset sekundi.

Sat pokreće automatski mehanizam sa 40-časovnom rezervom snage i funkcijama retrogradnih sati i minuta te posebnim modulom koji direktno aktivira pokretne elemente brojčanika, a izrađen je ekskluzivno za Van Cleef & Arpels i za njega se čeka odobrenje patenta.

Sivi kaiš sata je od aligatorske kože i ima šnalu na ubod od belog zlata, ukrašenu dijamantima.

Lady Arpels Ronde des Papillons dostupan je u numerisanim serijama kao deo stalne ponude.

Više u časopisu Satovi i nakit broj 19, godina IX, leto 2016.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -