30 / 11 / 21
- OGLAS -
NovostiLa Esmeralda Tourbillon

La Esmeralda Tourbillon

- Oglas -

Manufaktura Girard-Perregaux je 2016. predstavljanjem novog ekskluzivnog sata La Esmeralda Tourbillon proslavila 225. rođendan.

La Esmeralda Tourbillon je inspirisan  GP-ovim istoimenim džepnim modelom iz 1889, zasnovanim na prvom GP-ovom satu s tourbillonom iz davne 1860, legendarnom modelu Tourbillon with Three Bridges, koji je zbog svoje estetski prepoznatljive i mehanički napredne strukture s tri zlatna mosta poslužio kao inspiracija za GP-ove tourbillone koji će nastati narednih decenija.

Kućište novog modela La Esmeralda Tourbillon prečnika je 43,7 mm i visine 14,55 mm, a izrađeno je od 18-karatnog ružičastog zlata i s obe strane je prekriveno safirnim staklom. Vodootporno je do trideset metara.

U prefinjenom zlatnom kućištu kuca manufakturni automatski kalibar Tourbillon with Three Bridges ref. GP09400 s funkcijama sati, minuta, sekundi i tourbillona. Kalibar je sastavljen iz 130 delova od čega je 27 rubina, a radi na frekvenciji od 21.600 vibracija na čas. Rotor kalibra je postavljen koncentrično ispod kućišta opruge, čime je omogućena ugradnja duže opruge koja omogućava 60-časovnu, umesto standardne 48-časovne rezerve snage.

Sat nema klasični brojčanik već su kazaljke postavljene direktno na mehanizam, na srednji od ukupno tri zlatna mosta. Osim zlatnih mostova, pažnju pleni kavez tourbillona, sastavljen od 80 delova i smešten  na 6 časova.

La Esmeralda Tourbillon ide uz crni kaiš od aligatorske kože sa zlatnom trostrukom preklopnom šnalom.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -