18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiKolekcija Bohème

Kolekcija Bohème

- Oglas -

Montblancova nova kolekcija ženskih satova, Bohème, spaja karakterističan stil, elegantan dizajn i časovničarsku tradiciju. Inkorporirajući samonavijajući kalibar, datum i večni kalendar u ženstvenu estetiku, satovi iz ove kolekcije su idealni za žene koje žele da se upoznaju sa svetom visokog časovničarstva a da ne izgube na eleganciji i prefinjenosti.

Detalji poput senzualno oblikovanih arapskih brojeva, zlatnih tačaka kao oznaka minuta, motiva guilloché ili dijamanata na brojčaniku i stilizovanih kazaljki, daju notu ženstvenosti, koju dodatno pojačavaju relativno malo kućište, prečnika 30 ili 36 milimetara, u verzijama od ružičastog zlata i nerđajućeg čelika, i opcionalni dijamanti na ramu. Satovi imaju kožni kaiš ili čeličnu narukvicu.

Najzanimljiviji i ujedno najsloženiji model iz kolekcije je Montblancov Bohème Perpetual Calender Jewellery, koji se ističe komplikacijama večnog kalendara i Mesečevih mena.

Sat pokreće samonavijajući kalibar MB 29.15 sa 25 rubina i 42-časovnom rezervom snage. Srebrni brojčanik, ukrašen motivom guilloché, ima indikator meseci i ciklusa prestupne godine na 12 sati, pokazivač datuma na 3 časa, indikator Mesečevih mena na 6 sati i pokazivač dana u nedelji na 9 časova. Funkcija večnog kalendara indicira da će sat biti potrebno podesiti tek godine 2100.

Posebni detalji koji odišu ženstvenošću su dijamant u obliku Montblancovog grba na krunici sata i beli kaiš od krokodilske kože sa šnalom na ubod od 18-karatnog ružičastog zlata.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -