20 / 09 / 21
- OGLAS -
NovostiJLC-ova posveta Čaplinu

JLC-ova posveta Čaplinu

- Oglas -

Kada je ovaj poznati filmski glumac i reditelj 1953. za svoj dom izabrao Švajcarsku, švajcarske vlasti su mu u znak dobrodošlice poklonile sat Jaeger-LeCoultre sa zlatnim kućištem, na čijoj poleđini je bio ugraviran natpis Hommage du gouvernement Vaudois à Charlie Chaplin – 6 octobre 1953. Taj mehanički sat je imao i funciju alarma, a sve ove godine čuvali su ga Čaplinovi naslednici.

Jaeger-LeCoultre je uveličao i događaj iz 1972, kad je Švajcarsko udruženje novinarskih fotografa poznatom umetniku uručilo nagradu Caméra Souriante (Nasmešena kamera). Tom prilikom JLC je izradio jedan od modela slavnog Atmosa. Jaeger-LeCoultre je sada Chaplin’s Worldu pozajmio Atmos Classique koji je identičan onom koji je 1972. darovan legendarnom filmskom umetniku.

Muzej Chaplin’s World, koji nudi presek poslednjih 25 godina Chaplinovog života, od 17. aprila otvoren je za javnost.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -