21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiJaquet Droz The Rolling Stones Automaton – umetnost pobune

Jaquet Droz The Rolling Stones Automaton – umetnost pobune

- Oglas -

Verna tradiciji, časovničarska manufaktura Jaquet Droz potvrdila je kreativnost stvaranjem sata inspirisanog istorijom i radom čuvenog rokenrol benda Rolling Stones. Rezultat je impresivna celina koja se sastoji od tradicionalnog crnog brojčanika i ukrasa koji prikazuje minijature instrumenta čuvene grupe.

Kotrljajuće kamenje kao inspiracija

Od momenta kada su odsvirali svoje prve note 1962. godine, čuveni Stonsi su se našli na listama najlegendarnijih rok-bendova svih vremena. Postali su i najdugovečniji bend, notama i tekstovima spojili su više generacija i ostavili trajan uticaj na pop kulturu. Nećemo preterati čak ni ako kažemo da je bend Rolling Stones ispisao najslavnije stranice muzičke istorije. Predvođeni harizmatičnim Mikom Džegerom, popularni Stonsi obeležavaju 60. godišnjicu postojanja, a obeležava je i časovničarski atelje Jaquet Droz modelom Rolling Stones Automaton.

Jaquet Droz THE ROLLING STONES AUTOMATON prednji kadar
Novi Jaquet Droz namenjen je pasioniranim ljubiteljima benda The Rolling Stones. Crni ciferblat prikazuje vreme

Mikromehanički rock and roll

Za prikaz vremena Jaquet Droz koristi kompaktni crni ciferblat od oniksa kojem kontrast pružaju kazaljke od zlata. Ipak, u prvom planu je pozornica koja ga okružuje. U pitanju je disk koji se može okretati oko trideset sekundi. Ovu zanimljivu opciju kolekcionari mogu aktivirati do osam puta uzastopno zahvaljujući komandi postavljenoj u krunici.

Jaquet Droz THE ROLLING STONES AUTOMATON
Kao posvetu najdugovečnijoj rokenrol grupi Jaquet Droz reprodukuje instrumente i naslovnice albuma na rotirajućoj ploči

Ekstravagantni Rolling Stones Automaton minijaturni je omaž muzici benda. Instrumenti svih članova benda verno su oblikovani u ultramalom formatu, uključujući poznatu gitaru s pet žica Kita Ričardsa. Ista pažnja je poklonjena i usnoj harmonici i mikrofonu Mika Džegera, te setu bubnjeva koje je koristio pokojni Čarli Vots.

Izrada detalja postavlja nove standarde

Gitare i pojačalo pojedinačno su ručno oblikovani od bloka crvenog zlata, ugravirani i zatim obojeni. Činele su od zlatnog diska kako bi se reprodukovala precizna zakrivljenost. Njihov stalak predstavljen je nitima belog zlata. Tačan ton boje svakog instrumenta, finiš od tvida na pojačalu, trzalice na gitarama – svaki pa i najsićušniji detalj oslikan je ručno! Na poleđini od safirnog stakla , rotor od crvenog zlata je dekorisan nazivom odabranog albuma, detalj koji će se lako uvući pod kožu kolekcionarima.
Na raspolaganju je šest naslovnica albuma, od mitskog Sticky Fingersa (1971) do nedavnog El Mocamboa (2022). Na nesvakidašnjem ciferblatu prikazan je i čuveni simbol grupe – usne s isplaženim jezikom, a kompletira ga indikator rezerve snage (iznosi 68 sati kao kod većine Jaquet Droz satova).

Jaquet Droz THE ROLLING STONES AUTOMATON poledjina
U velikom kućištu od zlata nalazi se automatski mehanizam koji isporučuje rezervu snage od 68 časova

U središtu prestižnog kućišta od crvenog zlata prečnika 43 mm nalazi se automatski kalibar 2653 AT2. Složeni mehanizam zahteva i prostor, te je visina kućišta čak 16,96 milimetara. Sat je povezan na atraktivan crveni kaiš ukrašen poznatim motivom benda, pa je verovatnoća da budući vlasnici ostanu neprimećeni zaista minimalna.

Jaquet Droz THE ROLLING STONES AUTOMATON mehanizam
Posvećenost detaljima pomerila je granice ručne izrade

Cena verzije The Rolling Stones Automaton nije saopštena, poznata je isključivo kupcima koji su kontaktirali s manufakturom Jaquet Droz.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Jaquet Droz
Model: The Rolling Stones Automaton
Referenca: J0328330011
Dimenzije: prečnik 43 mm, visina kućišta 16,96 mm
Materijal kućišta: crveno zlato
Narukvica/kaiš: tkanina
Vodootpornost: 30 m
Mehanizam: kalibar 2653 AT2 automatski
Rezerva snage: 68 časova
Frekvencija rada: 28.800
Cena: -

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -