18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiJaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Calendar - dva lica elegancije

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Calendar – dva lica elegancije

- Oglas -

Namenjena ljubiteljima nostalgičnih časovnika, linija Reverso satova važi za sigurnu opkladu u kategoriji četvrtastih modela. Jaeger-LeCoultre nedavno je za najzahtevnije fanove predstavio verziju Reverso Tribute Duoface Calendar. Šarm prošlosti i aktuelna tehnologija ponovo su dali savršen koktel.

Jaeger-LeCoultre pripada manufakturama specifičnog imidža i pogleda na časovničarstvo. Kompanija, koja neretko izrađuje satove za elitu i kraljevsku klijentelu, poznata je po tome što ne podilazi prolaznim trendovima i modi, već neguje klasične vrednosti i kvalitet koji je teško nadmašiti. Kao simbol JLC časovnika gotovo čitav vek se izdvaja jedno ime – Reverso. To je sat koji smo nedavno promovisali u izdanju Tribute Enamel „Tiger“ a danas ćemo pažnju posvetiti najnovijoj verziji koja debituje u čeliku i ružičastom zlatu.

Simbol kompanije Jaeger-LeCoultre

Reverso je put započeo 1931. godine i do danas imao više nezaboravnih izdanja. Po mnogima upravo Reverso, nezavisno od verzije, predstavlja najbolje od ateljea Jaeger-LeCoultre. Sada je tu Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Calendar koji će biti dostupan u dve verzije – od čelika i od zlata.

Jaeger lecoultre reverso tribute duoface calendar zlato
Oba modela raspolažu s dva lica brojčanika – recto i verso

Novi Reverso Tribute Duoface Calendar unosi suptilnu dozu moderne elegancije u kategoriju časovničarskih komplikacija: trostruki kalendar i Duoface prikaz s dve vremenske zone na različitim stranama Reversa. U ateljeima manufakture u Le Sentjeu, mestu gde se stručnost temelji na gotovo dvovekovnom iskustvu, majstori su ovladali mnoštvom funkcija. Trostruki kalendar, koji se sastoji od indikacija dana, datuma i meseca, zauzima centralnu poziciju na recto brojčaniku. Ove indikacije su uravnotežene prikazom mesečevih mena na položaju 6 sati.

Jaeger lecoultre reverso tribute duoface calendar brojcanici
Dve opcije ciferblata čine model ateljea JLC unikatnim u klasi prestižnih satova

S druge strane je verso ciferblat koji ima potpuno osvežen izgled. Tradicionalna dekoracija Clous de Paris ustupa pozornicu finišu sunčevih zraka. Popularni efekat pojačan je novim satnim oznakama. Na poziciji 6 sati postavljena je indikacija dan-noć, koja otkriva bitnu informaciju o drugoj vremenskoj zoni.

Jaeger lecoultre reverso tribute duoface calendar zlato prednji kadar
Prestižni Jaeger-LeCoultre dostupan je u verziji od čelika i ružičastog zlata

Od sportskog terena do simbola klasičnog stila

Izvorno dizajnirana da izdrži polo utakmice pripadnika britanske vojske u Indiji, kolekcija Reverso prikazuje reverzibilni dizajn kućišta, što omogućuje da brojčanik bude potpuno zaštićen na terenu.
Okretanjem sata na tipičan Reverso način otkriva se potpuno nov brojčanik umesto klasičnog zadnjeg dela za graviranje. Ovo drugo „lice“ sada dolazi ili u srebrnoj nijansi ili u tamnoplavoj boji koja sjaji kao kontrast čeliku. Prestižnija referenca od ružičastog zlata kombinuje ciferblat srebrne ili tamnosive nijanse.

Jaeger lecoultre reverso tribute duoface calenda celik
Silueta verzije Reverso Tribute Duoface Calendar predstavlja omaž nasleđu

Ravnoteža konstrukcije i emocija

Kao sat namenjen modernoj časovničarskoj eri Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Calendar ispunjava savremene standarde. Zahvaljujući dimenzijama 49,4 x 29,9 milimetara Jaeger-LeCoultre udobno će ležati na ručnom zglobu većine korisnika. Kućište je polirano kako bi se poboljšao sjaj i efekat metala a detalji dodaju kontrast, teksturu i otvorene ar deco vibracije. Zahvaljujući perfektnoj izradi, novi Reverso će kao i do sada biti izbor rafinirane klijentele i poklonika klasične elegancije.

2022 jaeger lecoultre reverso tribute duoface calendar drugi ciferblat
Obe strane kućišta pokreće jedan mehanizam – JLC kalibar 853

Jedan mehanizam, dve pozornice

Tandem Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Calendar koristi kalibar 853 koji samostalno upravlja radom obe konstrukcije. Mehanizam na ručno navijanje ima brzinu otkucaja od 21.600 vibracija po satu, što će budući vlasnici samo čuti ali ne i videti jer nema kazaljke sekundi. Ipak, uprkos nedostatku vizuelnog kontakta, mehanizam predstavlja svojevrsni vašar taštine.
Jaeger-LeCoultre kataloški navodi rezervu snage od 42 sata, što je dovoljno za relaksirano svakodnevno nošenje. Uprkos kompaktnim dimenzijama koje mu omogućuju da stane unutar klasičnih proporcija Reverso kućišta, kalibar 853 zadržava sve detalje i prefinjenost haute horlogerie kategorije.

Jaeger lecoultre reverso tribute duoface calendar kaisevi
Izradu kaiševa potpisuje argentinska manufaktura Casa Fagliano

Casa Fagliano – kolevka prvoklasne kože i izrade

Po tradiciji, silueta linije Reverso najefektnije dolazi do izražaja u kombinaciji s kožnim kaiševima. Oni su sada opremljeni sistemom za brzu izmenu, čime je Jaeger-LeCoultre omogućio prilagođavanje svakoj prilici. U pitanju su kaiševi koje je dizajnirala renomirana argentinska radionica Casa Fagliano koja je ugled stekla na terenu ručne izrade kožne obuće. Evocirajući dinamični svet polo igre, svaki model dolazi opremljen kaišem od kože i tkanine, posebno kreiranim u nijansama koje asociraju na patinu stare konjičke opreme.

Tandem Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Calendar modela prati cena od 16.500 evra u verziji od nerđajućeg čelika dok je za luksuznije izdanje od ružičastog zlata potrebno izbrojati 30.500 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Jaeger-LeCoultre
Model: Reverso Tribute Duoface Calendar
Referenca: Q3912530, Q3918420
Dimenzije: 49,4mm x 29,9mm
Materijal kućišta: ružičasto zlato, čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 30 metara
Mehanizam: kalibar 853 manuelno navijajući
Frekvencija rada: 21.600 vps
Rezerva snage: 42 časa
Cena: 30.500 evra, 16.500 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -