24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiJAEGER-LECOULTRE Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel

JAEGER-LECOULTRE Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel

- Oglas -
Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel, novi model u Jaeger-LeCoultreovoj popularnoj seriji izuzetno preciznih višeosnih tourbillona, nadograđen je dosad najmanjim tourbillonom takve vrste; time su smanjene dimenzije sata zbog čega je mnogo ugodniji za nošenje. 
 
Osim gyrotourbillona, pažnju plene i komplikacije minute repeatera s patentiranim kristalnim gongovima i četiri „trebuchet“ čekića koji sviraju prepoznatljivu melodiju vestminsterskih zvona, te večnog kalendara sa skočnim datumom, danom u nedelji, mesecom i prestupnom godinom. 
 
Opisane komplikacije deo su manufakturnog kalibra 184 na ručno navijanje, koji ima mehanizam stalnog napajanja, 137 rubina, 52-časovnu rezervu snage i frekvenciju od 28.800 vibracija na čas. 
 
Kalibar je smešten u kućište dimenzija 43 x 14,08 mm, koje je izrađeno od belog zlata i s obe strane je prekriveno safirnim staklom.
 
Sat je izrađen u ograničenoj seriji od osamnaest primeraka.
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -