02 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiIWC u novoj manufakturi proizvodi 1500 različitih delova sata

IWC u novoj manufakturi proizvodi 1500 različitih delova sata

- Oglas -
Urednica Satova i nakita, Mila Bulimbašić, posetila je novu manufakturu koju je IWC sebi poklonio za 150. rođendan i uživo videla kako njihovi majstori-časovničari proizvode delove za satove.
Kada sam krajem 2019. dobila poziv od IWC-a da posetim njihovu novu manufakturu, učinilo mi se da sam takoreći juče bila u istoj takvoj poseti njihovoj, sada očigledno „staroj“ manufakturi. Pažljivo pregledajući arhivu Satova i nakita, pronašla sam da sam „staru“ manufakturu posetila pre osam godina, što je očigledno prilično dugo vreme za majstore iz Šafhauzena.
Spomenik svojoj istoriji
I tako sam ponovo otišla u prelepi švajcarski gradić pod slapovima Rajne, da bih videla novu IWC-ovu manufakturu, završenu za samo dvadeset jedan mesec i smeštenu u predgrađu. Pri prvom pogledu na zgradu lako je zaključiti da je IWC novom manufakturom podigao doslovni i figurativni spomenik svojoj istoriji baš u godini kad slave 150. rođendan brenda. Staklena fasada s crnim okvirima je moderni kontrast belim ravnim krovovima koji se protežu izvan same fasade.
„Naš osnivač, Florentin Ariosto Džouns, još je davne 1868. spajao tradicionalno časovničarstvo s naprednim metodama proizvodnje; otkad je uspostavio takav pristup inženjerstvu, mi smo ga sistematski razvijali, pa čak i danas spajamo veštu izradu s prefinjenom tehnologijom. Ali, naravno, uz optimalne uslove za proizvodnju i izvrsne uslove rada za naše zaposlene, manufakturna zgrada isto tako i oličava duh IWC-a i daje mogućnost posetiocima iz celog sveta da izbliza vide kako se proizvode manufakturni kalibri i kućišta“, otkriva nam CEO IWC Schaffhausena, Kristof Grajnger-Her.

IWC ovde spaja proizvodnju kalibarskih komponenata, manufakturnih pokreta i kućišta – na jednom mestu, što je istorijska prekretnica brenda.

iwc202

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -