24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiIWC Portugieser Tourbillon Retrograde Chronograph Lewis Hamilton – po meri šampiona

IWC Portugieser Tourbillon Retrograde Chronograph Lewis Hamilton – po meri šampiona

- Oglas -

Treće ograničeno izdanje koje je brend iz Šafhauzena posvetio sedmostrukom šampionu Formule 1 predstavlja smeli ulazak na teritoriju visokog časovničarstva. Novitet je istovremeno prvi model koji se oslanja na renomiranu liniju Portugieser satova, što u kombinaciji s platinom, dijamantima i  turbijonom stvara retko reprezentativnu celinu.

IWC vredno skuplja simpatije u automobilskoj zajednici! Nakon atraktivne saradnje i modela Big Pilot’s Watch AMG G 63 na red je ponovo došao sat inspirisan četvorotočkašima i svetom brzine. Ovom prilikom to nije moćni terenac, već formula 1 kojom maestralno upravlja Luis Hamilton (Lewis Hamilton).

Imidž prve zvezde „najbržeg cirkusa“ obavezuje, pa je IWC iz rukava izvukao jaku kartu – Portugieser Tourbillon Retrograde Chronograph, jedan od najsloženijih aktuelnih modela u svojoj ponudi! Britanski vozač je po oprobanom receptu dodao malo magije i karaktera, a taj začin je doprineo da cena ode u nebo. Ali o tome ćemo nešto kasnije… 

Skupo, skuplje, platina

Treći IWC-ov sat u saradnji s Luisom Hamiltonom nije izgubio blistavost prethodnih modela.  Novi Šafhauzen još uvek je snažno fokusiran na boje i luksuz, ali je definitivno vizuelno manje razmetljiv. Makar na prvu loptu…

IWC Portugieser prednji kadar
Klasični dizajnerski elementi Portugiesera mogu se pronaći na arapskim brojevima i kazaljkama u obliku lista

Kućište je po svim standardima veliko (prečnik 43,5 i visina 15,9 mm). Izrađeno je od prestižne platine 950 s brušenim i poliranim površinama. U pitanju je najređi, najčistiji i najdragoceniji metal, što je najbolji način da se naglasi izvrsnost i podigne cena! Na vrhu je safirno staklo koje naglašeno prekriva kućište. Kombinacija moćnih proporcija, dominantne debljine i teške platine čini da novi IWC  bude primećen, pogotovo ako je na ruci Luisa Hamiltona. Druga očigledna promena odnosi se na izbor boje. Nije tajna da aktuelni F1 šampion neguje ljubav prema originalnim i intenzivnim tonovima. Hamilton je tako za novi Portugieser odabrao brojčanik bogate plavozelene boje, kompletiran tekstilnim kaišem identične nijanse koju će pasionirani ljubitelji F1 odmah prepoznati. Za dodatnu porciju luksuza dizajneri su cifer ukrasili nizom od 12 malih dijamanata na satnim indeksima, kao i prepoznatljivim znakom sedmostrukog F1 prvaka koji asocira na oči pantera!

IWC LH Portugieser ambijentalna LH
Po meri Luisa Hamiltona – jedinstvenu plavozelenu nijansu brojčanika prati i ton kaiša s preklopnom kopčom od platine

Poput F1 bolida, sofisticirani IW394008 nudi mnogo, mnogo više od puke estetike. Novi Portugieser Tourbillon Retrograde Chronograph Lewis Hamilton krase moćne performanse – prvi među jednakima je jednominutni leteći turbijon sa stop-sekundama na 6 sati. Sastavljen od 56 pojedinačnih delova, teži 0,675 grama i opremljen je mehanizmom za hakovanje, pa se može potpuno zaustaviti radi preciznog podešavanja vremena. IWC nastavlja u istom ritmu predstavljajući retrogradni prikaz datuma i hronograf s flajbek funkcijom i proteklim satima/minutama prikazanim na 12 sati.

Transparentna poleđina otkriva dobro poznati mehanizam 89900, prvi put predstavljen 2017. u okviru kolekcije Da Vinci. Kao jedan od najnaprednijih mehanizama složeni automatik skladišti do 68 sati rezerve snage uz rad na frekvenciji od 4 Hz. Konačno, IWC na spisak aduta upisuje i Diamond Shell tehnologiju koja smanjuje trenje i poboljšava protok energije u mehanizmu.

IWC Portugieser pozadina
Ovo je prvi put da je IWC proizveo pozlaćeni mehanizam nakon legendarnog Il Destriero Scafusia iz 1993. godine.

Cena, prava sitnica…

IWC Portugieser Tourbillon Retrograde Chronograph Lewis Hamilton IW394008 biće deo ograničene serije od 44 primerka, po broju koji Hamilton koristi od početka karijere. Cena, naravno, nije mala, pa će za referencu IWC Portugieser Tourbillon Retrograde Chronograph Lewis Hamilton bogati kolekcionari morati da izdvoje čak 150.000 švajcarskih franaka.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama IWC satova posetite salon Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend: IWC Schaffhausen
Model Portugieser Tourbillon Retrograde Chronograph Lewis Hamilton
Referenca IW394008
Dimenzije kućišta prečnik 43,5 mm, visina 15,9 mm
Materijal kućišta platina
Narukvica/kaiš tekstil
Vodootpornost 30 m
Mehanizam   89900 automatski
Frekvencija rada 28.800 vps
Rezerva snage 68 sati
Ograničeno izdanje 44 primerka
Cena 150.000 CHF

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -