22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiIWC Portofino Hand-Wound Pure Classic

IWC Portofino Hand-Wound Pure Classic

- Oglas -

Kolekcija IWC Schaffhausen Portofino je već godinama skriveni adut proizvodnog portfelja ove kompanije. Usredsređena na minimalistički dizajn i diskretnu eleganciju, kolekcija Portofino je dopunjena novim modelom Hand-Wound Pure Classic.

S dve kazaljke i krunicom, teško da bi ručni sat mogao biti jednostavniji. Očigledno je da su se dizajneri vodili krilaticom – manje je više. Ima malo veće dimenzije od uobičajenog elegantnog časovnika  – prečnik kućišta (od čelika ili ružičastog zlata) je 43,5 mm, a visina 12 mm. Safirno staklo je sa obe strane sata, a kroz providnu poleđinu se, pored prelepog mehanizma, vidi i indikator rezerve snage, koji bi inače narušio preglednost brojčanika.

Ručno navijani mehanizam 59060 ima veoma veliku rezervu snage od 192 časa, odnosno 8 dana. Dva velika mosta gotovo u potpunosti sakrivaju komponente mehanizma ostavljajući vidljivim samo zaprečni sklop. Fina dekoracija mehanizma se podrazumeva. Mostovi su ukrašeni ženevskim motivom, dok elegantna zaplavljena kazaljka služi kao indikator preostale rezerve snage. Mehanizam radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -