12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiIWC Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces - sjaj u tami

IWC Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces – sjaj u tami

- Oglas -

Nastao u saradnji s vojnim ekspertima, najnoviji model kompanije IWC ima brojčanik koji, zaslugom SuperLumiNova tehnologije, ceo sjaji u noćnim uslovima. To je trik kojim novi Pilot’s Watch očitavanje podiže na novi, usudićemo se da kažemo i najviši nivo. Da li je na tom terenu IWC istrošio sve kreativne snage?

Može se reći da su pilotski satovi specijalitet kuće IWC, nešto po čemu je kompanija iz Šafhauzena tradicionalno prepoznatljiva. Ipak, najnoviji u nizu iznenadio je mnoge, u pitanju je sat koji izlazi iz zone komfora. To je prvi Pilot’s Watch s kompletno svetlećim brojčanikom, što je samo po sebi velika vest.

IWC Black Aces prednji kadar
Crno keramičko kućište prečnik je zaustavilo na univerzalno nosivih 41 mm

Reč je o modelu koji je nastao u okviru saradnje s američkom mornaricom, pa ga prate specijalne i do sada neviđene karakteristike. Inspirisan pilotskom grupom Strike Fighter Squadron 41VFA-41, poznatom i kao Black Aces, novi IWC očitavanje u noćnim uslovima stavlja na prvo mesto. Osim što je prava noćna ptica, on je i promoter najnaprednijih materijala: keramike, titanijuma, čelika…U izradi kućišta švajcarski IWC ponovo je potvrdio veštinu oblikovanja keramike. Prečnik je za klasične pilotske modele nešto manji – 41 milimetar. Visina je 11,4 milimetra, što je iznenađujuće vitko.  Ipak, najupečatljivija odlika ovog sata je potpuno beo brojčanik koji noću sija celom površinom!

IWC Black Aces ambijentalna
Ciferblat na poziciji šest časova ukrašen je simbolom pilotske grupe Black Aces

SuperLumiNova, as u rukavu

Danju beo, ciferblat pri slabijem osvetljenju dobija zelenkasti sjaj. Razvijen u saradnji s pilotima iz grupe Black Aces brojčanik je rezultat složenog procesa proizvodnje. U prvom koraku visokokvalitetni Super-LumiNova® pigmenti mešaju se sa specijalnim supstancama, nakon toga se izlivaju u kružni kalup i formiraju u posebno razvijenom procesu kako bi materijal postao izdržljiviji. Potom se pravi čvrst disk i fiksira na prazan brojčanik od mekog gvožđa. Prema IWC-u, trebalo bi da brojčanik emituje zelenkasto svetlo duže od 23 sata, što je svakako maratonska vrednost!

IWC Black Aces brojcanik
Besprekorno očitavanje zadatak je nesvakidašnjeg brojčanika koji u noćnim uslovima emituje zeleni sjaj

Na kraju, u brojčanik su utisnuti crni indeksi, brojevi i oznaka Black Aces koja grafikom simbolično podseća na pik asa iz špila karata. Kao jedini detalji u boji ističu su crveni elementi na vrhu sekundne kazaljke i pruga Black Aces znaka. Brojevi su arapski, s jasno predstavljenom minutnom skalom. Datum je izostavljen pa ništa ne stoji na putu suverenog očitavanja, bilo danju bilo noću.

Šta još nudi IWC za 7.200 evra?

IWC je izdanje Black Aces opremio kalibrom IW32100, automatskim mehanizmom koji kataloški ima 72 sata autonomije. U pitanju je  jedan od najosnovnijih mehanizama koje koristi IWC (budući da pokazuje samo sate, minute i sekunde), ali sa stabilnim performansama. Kritičari će reći da je IWC na raspolaganju imao i jači 32111 sa 120 sati rezerve snage, ali ni trodnevna podrška nije za potcenjivanje. Mehanizam je zaštićen od magnetskih sila, a radi na uobičajenoj frekvenciji od 4Hz ili 28.800 vps.

IWC Black Aces pozadina
Titanijumsku pozadinu krasi vojni mlaznjak. IWC se opredelio da u novi Pilot’s Watch ugradi IW32100 mehanizam

Avijatičarsko nasleđe je ispoštovano, pa je mehanizam skriven od radoznalih pogleda. Titanijumski poklopac je ukrašen siluetom vojnog Black Aces mlaznjaka dok je kaiš u military stilu izrađen od otporne crne tkanine, što stvara sklad s keramičkim kućištem. Kopča je potpisana i oblikovana od čelika.

IWC Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces IW326905 prodaje se isključivo putem IWC-ovog online butika i ima maloprodajnu cenu od 7.200 evra. Najbolje je to što nije reč o limitiranom izdanju, pa će svi zainteresovani moći da dođu do svog primerka…

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama IWC satova posetite salon Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNI PODACI
Brend: IWC
Model: Pilot's Watch Automatic 41 Black Aces
Referenca: IW326905
Dimenzije kućišta: prečnik 41mm, visina 11,4 mm
Materijal kućišta: keramika
Narukvica/kaiš: tkanina
Vodootpornost: 60 m
Mehanizam: IW32100 automatski
Rezerva snage: 72 časa
Cena: 7.200 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -