22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiHublot Spirit of Big Bang Titanium Dragon – titanijumski zmaj

Hublot Spirit of Big Bang Titanium Dragon – titanijumski zmaj

- Oglas -

Kineska nova godina animirala je velika imena u svetu časovničarstva. Tom izazovu nije odoleo ni Hublot, koji je pred ovaj značajan datum ponudio svoje viđenje praznika koji se u Aziji obeležava s velikom pažnjom. U pitanju je Spirit of Big Bang Titanium Dragon, sat nesvakidašnjeg brojčanika za koji je bila zadužena talentovana umetnica Čen Fenvan (Chen Fenwan) koja je veštinu potvrdila i saradnjom s brendom Cartier…

Iako Hublot nije prvi predstavio model posvećen nastupajućoj godini zmaja nema dileme da je u pitanju najekscentričniji sat koji prati ovaj sve popularniji praznik.

Hublot Dragon prednji kadar scaled
U Kini je osmica srećan broj, pa će novi Hublot biti dostupan u seriji od 88 primeraka…

Za razliku od razornih, destruktivnih zmajeva iz folklora zapadne mitologije, kineski zmajevi izvorno se povezuju s mudrošću, snagom i prosperitetom. Osim te, praktično karakterne razlike, postoji još jedna distinkcija koja se tiče vizuelnog prikaza. Naime, na Istoku su zmajevi zmijoliki i zrače jedinstvenim stilom. Upravo je takvu ilustraciju Hublot iskoristio za novi model koji će sasvim sigurno biti na vrhu kolekcionarskih želja.

Hublot spaja tonneua oblik i titanijum

Kućište Spirit of Big Bang dimenzije 42 milimetra izvajano je u karakterističnom tonneau obliku. Za materijal je Hublot odabrao lagani titanijum, koji je okružio unikatni ciferblat jarkih tonova. Prepoznatljive karakteristike kućišta – 6 vijaka u obliku slova H na okviru, gumeni bočni odbojnici i kontrastno brušena satenska i polirana završna obrada, prati profil od 13,8 milimetara. Ta visina je, srećom, ublažena zakrivljenom, ergonomskom konstrukcijom koja će doprineti komforu na zglobu ruke.

Hublot Dragon ambijentalna
Čen Fenvan poznata je po tome što je drevnu kinesku umetnost rezanja papira prilagodila savremenim tendencijama

Umetnost 3D prikaza

Ako zanemarimo veoma zanimljiv kaiš, kojem ćemo takođe posvetiti posebnu pažnju, bez ikakve dileme u centru pažnje je ekstravagantni brojčanik. U pitanju je šarena i dinamična interpretacija zmaja, dela poznate kineske umetnice sečenja papira Čen Fenvan koja predstavlja slojevitu konstrukcija brojčanika odražavajući drevnu umetnost rezanja papira.

Vrhunskom utisku celine doprinela je i upotreba iznenađujuće smelih boja, poput ružičaste, plave i mat sive. Rezultat nije izostao, zmajeva glava u 3D reljefu nameće se kao redak primer artističke izrade. Prikaz vremena nije u prvom planu, ali je i na tom polju Hublot potvrdio klasu upotrebom skeletonizovanih kazaljki. Ime i logotip manufakture Hublot otisnuti su na donjoj strani safirnog stakla na poziciji 12 sati, umesto da su aplicirani na samu površinu brojčanika.

Hublot Dragon kuciste
Interesantan kaiš prati temu atraktivnog dragon brojčanika

Saradnja s brendom Zenith

Ovaj po mnogo čemu neobičan sat pokreće automatski mehanizam HUB1710 koji bazu ima u Zenith Elite kalibru 670. Neka vas to ne iznenađuje, razlog je jednostavan: Zenith je takođe u vlasništvu LVMH grupacije, pa je saradnja apsolutno opravdana. Pouzdan i naglašeno tanak automatski kalibar (sastavljen od 166 elemenata) kuca standardnom brzinom od 28.800 vps i nudi rezervu snage od 50 sati.

Tonneau kućište je povezano na interesantan kaiš od crne gume, čiju površinu prekriva intarzija s teksturom zmaja. Kopča dosledno prati kućište pa je za materijal odabran titanijum. Hublot Spirit of Big Bang Titanium Dragon takođe dolazi s dodatnim sivim kaišem od Velcro tkanine koju prati crna keramička kopča.

Hublot Dragon profil
Zenith je na adresu Hublota poslao kalibar Elite 670, a nakon prerade ugrađen je u novi Spirit of Bing Bang kao HUB1710

Ekscentrični Hublot biće izrađen u 88 primeraka, koji će biti dostupni po neočekivano visokoj ceni od 30.800 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi i cenama Hublot satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

Osnovni podaci
Brend Hublot
Model Spirit of Big Bang Titanium Dragon
Referenca 646.NX.6600.RX.CHF24
Dimenzije kućišta 42 mm x 13,8 mm
Materijal kućišta titanijum
Narukvica/kaiš guma
Vodootpornost 100 m
Mehanizam HUB1710 automatski
Frekvencija rada 28.800 vps
Rezerva snage 50 sati
Ograničeno izdanje 88 primeraka
Cena 30.800 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -