19 / 05 / 22
- OGLAS -
NovostiHermèsova elegancija na Baselworldu

Hermèsova elegancija na Baselworldu

- Oglas -
Hermès je za ovogodišnji Baselworld, najveći svetski sajam satova i nakita, pripremio nove modele iz svoje elegantne kolekcije Nantucket, premijerno predstavljene 1991. godine.
 
Satove Nantucket odlikuje izduženo četvrtasto kućište zaobljenih rubova s neobičnim prihvatom kaiša inspirisanim Hermèsovom prepoznatljivom „sidro i karika“ kopčom za nakit, koji su s vremenom postali sinonimi za kolekciju.
 
Elegantni novi satovi Nantucket Très Petit Modèle dolaze u dve osnovne verzije – prefinjenoj, s kućištem od 18-karatnog ružičastog zlata ukrašenim sa 186 dijamanata, i svakodnevnoj s čeličnim kućištem. Kućište obe verzije dimenzija je 17 x 23 mm, što je manje od prethodnih modela iz kolekcije, prekriveno je nereflektujućim safirnim staklom i vodootporno do 30 metara.
 
Brojčanik zlatnih modela izrađen je od sedefa, ukrašen s dva dijamanta i ima zlatne kazaljke i brojke. Brojčanik čeličnih modela je pak od opala srebrne nijanse i ima rodijumom presvučene kazaljke.
 
Mehanizam obe verzije Nantucketa je kvarcni, proizveden u Švajcarskoj, i ima funkcije sati i minuta.
 
Zlatni Nantucket dolazi na kaišu od aligatorske kože bele, crne, ljubičaste ili tamnosive boje sa zlatnom šnalom na ubod. Čelični Nantucket je na kaišu od teleće kože teget, bež, crne, narandžaste, svetlosmeđe, intenzivne plave, ljubičaste i crvene boje s čeličnom šnalom na ubod.
 

Fotografije: Copyright Claude Joray, Copyright Calitho 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -