21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiHeritage Black Bay Bronze

Heritage Black Bay Bronze

- Oglas -

Black Bay Bronze, novi model iz Tudorove kolekcije Heritage, koja je zamišljena kao moderna posveta istorijskim satovima,  zasnovan je na prvim Tudorovim ronilačkim modelima od kojih je nasledio izgled brojčanika i veliku krunicu koja je izvorno bila korišćena na modelu Big Crown iz 1958. godine. Kazaljke oblika „snowflake“ preuzete su s Tudorovih ronilačkih satova rađenih za Francusku mornaricu sedamdesetih godina prošlog veka.

Kućište prečnika 43 mm izrađeno je od legure bronze i aluminijuma, koja s vremenom dobija zanimljivu patinu jedinstvenu za svaki primerak. Bronza je odabrana jer je ranije bila korišćena za izradu starih brodova i ronilačke opreme pa idealno zaokružuje istorijsku priču cele kolekcije. Sat je vodootporan do dvesta metara.

Smeđi brojčanik i ram odlično idu uz vintage bronzano kućište. Velike luminiscentne kazaljke i oznake vremena pak obezbeđuju dobru čitljivost u dubinama.

Sat pokreće Tudorov automatski kalibar MT5601 s 25 rubina, 70-časovnom rezervu snage i funkcijama sati, minuta i sekundi. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas i ima COSC-ov sertifikat.

Black Bay Bronze ide uz smeđi kožni kaiš s bronzanom šnalom na ubod i dodatnim platnenim kaišem.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 20, godina IX, zima 2016

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -