21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiHenry Graves Jr. Patek Philippe Supercomplication

Henry Graves Jr. Patek Philippe Supercomplication

- Oglas -

Patek Philippe Supercomplication napravljen je 1925. godine za američkog bankara Henrija Grejvsa. Grejvs je od Patek Philippe manufakture zatražio da posebno za njega naprave najkomplikovaniji sat na svetu. Posle tri godine rada na satu, želja mu se ostvarila.

Ovaj džepni sat ima prečnik od 70mm i teži oko pola kilograma. Masivno kućište napravljeno je od zlata, a mehanizam poseduje zapanjujuće 24 komplikacije, koje se prikazuju na dva brojčanika. Najinteresantnije su: minutni ponavljač, hronograf koji meri delove sekunde, večiti kalendar, mesečeve faze, jednačenje vremena, dupli indikator rezerve snage, zvezdano vreme, centralno vreme, indikator izlaska/zalaska sunca i zvezdanu mapu neba iznad Njujorka, gde je Henri Grejvs i živeo.

Zaista je neverovatno umeće uloženo u proizvodnju ovog sata. Pogotovo imajući u vidu vreme u kojem je napravljen, bez ikakvih kompjuterskih tehnologija. Patek Philippe Supercomplication biće prodat na Sothebys aukciji 11. novembra u Ženevi. Očekuje se da će dostići cenu od preko 15.000.000 američkih dolara.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -