03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiHautlence HL 2.5

Hautlence HL 2.5

- Oglas -

U kompaniji Hautlence redovno eksperimentišu spajajući najnovije tehnologije i tradicionalnu časovničarsku industriju. Najnovija dopuna revolucionarnoj kolekciji HL 2.0 je model HL 2.5. Atraktivna kombinacija crnog DLC titanijumskog kućišta i crvenih detalja samo doprinosi nesvakidašnjosti modela koji će biti proizveden u samo 28 primeraka. Još jedan zanimljiv podatak je težina kućišta, koja iznosi svega 49 grama.

Prilikom izrade novog modela patentirana su tri odlična rešenja. Prvo je lanac koji pogoni prikaz časova, tako što na svakih 60 sekundi u roku od 3-4 sekunde menja prikazani čas. Drugi patent odnosi se na  uređaj za regulaciju, pozicioniran u okviru mosta mehanizma. On konstantno menja poziciju, te statistički poništava efekte gravitacije, povećavajući preciznost. Treće rešenje predstavlja sistem dvostrukog kućišta glavnih opruga. Prva opruga navija se pomoću sistema automatskog navijanja, a potom prenosi energiju na drugu oprugu koja je zadužena isključivo za funkcionisanje komplikacija. Druga opruga je stalno navijena u potpunosti, kako prilikom promene prikaza sati ne bi nedostajalo energije. Još jedna komplikacija pozicionirana pri dnu brojčanika je indikator rezerve snage.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -