02 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiHamiltonova posveta Elvisu

Hamiltonova posveta Elvisu

- Oglas -

Povodom osamdesete godišnjice rođenja legendarnog Elvisa Prislija, Hamilton je predstavio nove modele iz već kultne kolekcije Ventura, koju je Elvis proslavio 1961. noseći spomenuti sat u filmu Blue Hawaii. Ventura je s vremenom postala sinonim za revoluciju u časovničarstvu, jednim delom zbog neobičnog futurističkog dizajna, a drugim delom zbog činjenice da je Ventura bio prvi elektronski sat, odnosno prvi s baterijskim napajanjem.

„Rođendanska“ Ventura Elvis80 ima dve verzije – s mehaničkim automatskim mehanizmom, Hamiltonovim kućnim kalibrom H-10 s 80-časovnom rezervom snage, te kvarcnim mehanizmom. Obe verzije imaju kućište dimenzija 42,5 X 44,6 mm, izrađeno od nerđajućeg čelika, vodootporno do 50 metara i prekriveno safirnim staklom s gornje strane. Razlikuju se po boji kućišta (kod mehaničkog modela kućište je presvučeno crnim PVD-om) i po dizajnu naličja sata, koje je kod mehaničkog modela zatvoreno providnim safirnim staklom, a kod kvarcnog sata poklopcem od nerđajućeg čelika ukrašenim posebnim gravurama.

Brojčanik kod obe verzije je crn s detaljima u sivoj i narandžastoj boji, kazaljkama časova, minuta i sekundi te prozorom datuma na 3 sata. Dizajn im se malo razlikuje.

Hamilton Ventura Elvis80 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -