29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiHamilton Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph - pilotiranje sa stilom

Hamilton Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph – pilotiranje sa stilom

- Oglas -

Modernizovanim vintidž dizajnom u maniru vojnog vazduhoplovstva Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph na časovničarsku scenu vraća oblik i funkciju hronografa iz perioda veselih sedamdesetih. Robustan i pouzdan, novi Hamilton pokreće H-51-Si mehanizam s funkcijom ručnog navijanja.

Američki koreni, švajcarski kvalitet

Osnovan 1892. u Lanksteru, u Pensilvaniji, Hamilton tradicionalno stvara satove izražene autentičnosti, koristeći u tom trenutku napredne tehnologije. Poslednjih godina reputaciju je gradio proizvodnjom pristupačnih satova šarmantnog izgleda s mehaničkim srcem i ručnim navijanjem. Veran istorijskim korenima, novitet kompanije Hamilton sada oživljava stil hronografa koji su obeležili akcije pilota britanskog Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (RAF), što će nesumnjivo privući ljubitelje istorije, pilote i kolekcionare.

HA01191
Grafika brojčanika je osmišljena u maniru slavnih pilotskih modela

Hamiltonova vizija elegancije

Promocijom reference H76409530 brend Hamilton, sada deo Swatch grupe, oživeo je sjaj nekadašnje slave. Za savremeno reizdanje legendarnog RAF hronografa iz 1970. godina, poznatog kao Fab Four, Hamilton je prošle godine odabrao kvarcni mehanizam. Ipak, tradicionalistima se strpljenje isplatilo jer je nedavno svetlost dana ugledalo i autentičnije reizdanje koje pokreće kalibar H-51-Si.

HAMILT2
Na zglobu ruke kućište visine 14.35 milimetara podiže samouverenost

Poput svih pilotskih modela u prvom planu je jednostavan, efikasan i atraktivan brojčanik. Hamilton je za ciferblat odabrao površinu mat teksture s prikazom dva registra te bež kazaljkama i brojevima. Dva paralelno postavljena podbrojčanika, namenjena merenju minuta i tekućih sekundi, ističu se nasuprot crnog ciferblata i omogućuju pouzdanu navigaciju. Kazaljke su, u pilotskom maniru, tretirane belim lakom, što povećava privlačnosti i vizuelan kontrast. Istovremeno, Hamilton na oznakama brojčanika koristi Super-LumiNova® tehnologiju koja bež nijansom podseća na patinu a osigurava vidljivost i pri slabom osvetljenju.

HA0C8A1
S mehaničkim H-51-Si hronografom, novitet kompanije Hamilton isporučuje rezervu snage u trajanju od 60 časova

U čast avijacije

Kućište prečnika 40 milimetara miri savremene trendove i nostalgični stil, pa će sigurno biti po volji širokog kruga entuzijasta. Prepoznatljivi detalji, poput zadebljanja na desnoj strani kućišta koje služi za zaštitu krunice i pušera, kao i kupolaste površine safirnog stakla s dvostrukim antirefleksnim premazom ukazuju na tradicionalne elemente avijatičarskih modela.

HAMILT4
Crni matirani ciferblat dekorisan je najosnovnijim elementima – arapskim brojevima, preglednim indeksima i simetričnim podbrojčanicima

Predanost autentičnosti nastavlja se i unutra, mehaničkim kalibrom H-51-Si predstavljenim 2021. godine, koji je baziran na poznatoj Valjoux 7753 platformi. Mehanizam je s ručnim navijanjem a oslanja se na savremenu tehnologiju koja uključuje silicijumsku balansnu oprugu i 60-časovnu rezervu snage. U maniru pilotskih modela, novitet kompanije Hamilton izrađen je od nerđajućeg čelika i vodootporan je do 100 metara. Prikladno opremljen vintidž braon kožnim kaišem, Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph dočarava slavni period avijacije.

HAMILT3
Kaiš u pilotskom maniru izrađen je od smeđe kože, mada će karakteru časovnika bez dileme odgovarati i izdržljive NATO verzije

Zahvaljujući verno prenetom duhu originalnog Fab Four izdanja, novitet kompanije Hamilton predstavlja idealan balans nostalgičnog šarma i savremenih kvaliteta. Značajno je i to što se referenca H76409530 zadržala na psihološkoj barijeri – Hamiltonov novitet koštaće 1.995 evra. Ako se u obzir uzme kolekcionarsko nasleđe, kvalitet izrade i pouzdanost mehanizma, za pomenuti iznos Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph zaista pruža mnogo razloga za zadovoljstvo.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Hamilton
Model: Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph
Referenca: H76409530
Dimenzije: prečnik 40 mm; visina kućišta 14.35 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 100 m
Mehanizam: kalibar H-51-Si, ručno navijanje
Rezerva snage: 60 časova
Cena: 1.995 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -