21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiH4 Metropolis okupan svetlošću

H4 Metropolis okupan svetlošću

- Oglas -

HYT-ov popularni model H4, poznat po futurističkom dizajnu, skeletonizovanom brojčaniku i cevčici s tečnošću preko koje se prikazuje vreme, dobio je inovativni, ekstravagantni dodatak – dve LED lampice skrivene ispod „štitnika“ na 6 sati koje, kada se aktiviraju, okupaju ceo brojčanik plavom svetlošću.

Generator svetlosti novog modela H4 Metropolis postavljen je između 4 i 5 časova, a aktivira se navijanjem i potom pritiskom dugmeta postavljenog s desne strane kućišta. Generator funkcioniše po principu dinama te zapravo pretvara mehaničku u svetlosnu energiju.

Kućište je prečnika 51 mm, izrađeno je od titanijuma i s obe strane je prekriveno safirnim staklom. I ram sata i krunica na vijak su od titanijuma presvučenog slojem crnog DLC-a. Sat je vodootporan do 50 metara.

Na skeletonizovanom brojčaniku ističe se cevčica s tečnošću koja prikazuje sate, umanjeni podbrojčanik s belim oznakama minute i pripadajućom uvećanom kazaljkom na 12 časova, indikator rezerve snage između 2 i 3 sata te podbrojčanik malih sekundi između 9 i 10 časova.

Sat pokreće HYT-ov manufakturni mehanički kalibar na ručno navijanje s 35 rubina, 65-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, prikaza rezerve snage i pozadinske svetlosti. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Novi H4 Metropolis ide uz kaiš u kombinaciji gume i tkanine, a izrađen je u ograničenoj seriji od sto primeraka.


 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -