21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiGrand Seikov ekskluzivni hronograf posvećen 140. rođendanu Seika

Grand Seikov ekskluzivni hronograf posvećen 140. rođendanu Seika

- Oglas -

Spring Drive Chronograph GMT Seiko 140th Anniversary Limited Edition ima manufakturni Spring Drive mehanizam, upečatljivu estetiku i biće dostupan u samo petsto primeraka.

Povodom 140. godišnjice osnivanja japanskog časovničarskog giganta Seika, njegov sestrinski luksuzni brend Grand Seiko odlučio je da predstavi ekskluzivni sportski hronograf s manufakturnim Spring Drive mehanizmom Spring Drive Chronograph GMT ref. SBGC240 Seiko 140th Anniversary Limited Edition.
Novi hronograf odlikuje se upečatljivom estetikom koja počiva naročito na zanimljivom crnom ramu od cirkonijum keramike sa zlatnim obrubom u obliku dodekaedra i minuciozno obrađenom čeličnom kućištu s kombinacijom brušenih i poliranih površina. Na crnom brojčaniku se ističu zlatne kazaljke i štapićaste oznake vremena koje su, kao poseban detalj, poravnate sa zlatnim „zupcima“ rama, a tu su i zlatom obrubljeni podbrojčanici hronografa na 2 i 4 časa i prozorčić za datum na 3 sata, podbrojčanik malih sekundi na 9 časova, indikator rezerve snage na 7 sati i zlatni logo brenda na 11 časova.
Čelično kućište ima dimenzije 43,8 x 16,1 mm i zlatnu krunicu i dugmiće hronografa, s obe strane je prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 100 m. Sat pokreće manufakturni Spring Drive kalibar 9R86 s 50 rubina, 72-časovnom rezervom snage i funkcijama hronografa i prikaza druge vremenske zone, koji je precizan u +/- 1 sekundu dnevno. Mehanizam je sastavljen od četiristo ručno izrađenih i sastavljenih delova.Grand Seiko SBGC240Grand Seiko Spring Drive Chronograph GMT ref. SBGC240 Seiko 140th Anniversary Limited Edition ide uz čeličnu narukvicu i dodatni kaiš od krokodilske kože, a u prodaji je od jula u ograničenoj seriji od petsto primeraka, po ceni od 19.200 evra.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -