05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiGrand Seiko | T0 Constant-force Tourbillon

Grand Seiko | T0 Constant-force Tourbillon

- Oglas -
Na šezdesetu godišnjicu svog prvog sata japanski Grand Seiko je pripremio novu, revolucionarnu poslasticu za sve ljubitelje satova.

Iz Seika su tim povodom poručili:
“Nova kreacija je majstorsko delo i istinska revolucija u dizajnu satova koja sasvim otkriva sposobnosti i domišljatost dizajnera Grand Seika. Turbijon stalne sile T0 (T-nula) prvi put u svetu na istoj osi uključuje potpuno integrisani mehanizam konstantne sile i turbijon. Ugrađivanjem ravnoteže i delova za izlaz u rotirajuće kućište, mehanizam stalne sile osigurava ravnomernu raspodelu energije bez obzira na to koliko je glavna opruga namotana, a turbijon otklanja grešku u preciznosti izazvanu gravitacijom. I sama ova dva mehanizma zahtevaju izuzetan dizajn i proizvodne tehnologije, a integrisani mehanizmi kao jedna celina patentirani je dizajn koji obezbeđuje nov nivo preciznosti u mehaničkoj izradi satova Grand Seiko.”

Više o ovom novitetu saznajte na: https://www.grand-seiko.com/global-en/news/pressrelease/20200903  

Izvor i fotografija: Grand Seiko

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -