23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiGrand Seiko Spring Drive 8 Day SBGD209 – snaga lava, prestiž dijamanata

Grand Seiko Spring Drive 8 Day SBGD209 – snaga lava, prestiž dijamanata

- Oglas -

Kada je 2020. godine kompanija Grand Seiko uvela nakitne časovnike u kolekciju Masterpiece, dizajn je simbolično dočaravao krajolik regije u kojoj su modeli nastajali. Nedavno je predstavljen još jedan elitni Spring Drive merač koji preispituje granice između horologije i prvoklasnog nakita. Kao dodatak, prestižna kompanija novitet je opremila i osmodnevnom rezervom snage.

Pasionirani poznavaoci japanske manufakture Grand Seiko sigurno znaju da od 1960. godine lav simbolizuje snagu te kompanije. Kralj životinja inspirisao je nedavno i dizajnere koji su referenci SBGD209 podarili jedinstven vizual.

Grand Seiko GS 1
Prestižno kućište od platine u prečniku ima 44,5 milimetara a visina mu je 14.4 milimetra

Dostupan u ograničenom izdanju od svega pet primeraka, SBGD209 prezentuje snagu i moć lava. Istovremeno, novitet japanske kompanije slavi lepotu koja je podjednako upečatljiva koliko i retka. Svetlucavi dijamanti, crni spineli, belo zlato i platina 950 harmonično su spojeni u zadivljujući sat.

Grand Seiko GS 2
Svi dragulji na brojčaniku ručno su postavljeni u filigranske okvire od 18-karatnog belog zlata

Čuvenom zaracu tehnikom dinamično oblikovani lugovi oslikavaju moć lava, dok je graciozna tekstura grive predstavljena brojčanikom. A svetlucavi dragulji su zaduženi da još više privlače poglede. Tako je 112 dijamanata ugrađeno u gornju površinu kućišta, na bezelu je 60 baget dijamanata. Čak 94 dijamanta postavljeno je na brojčanik pa kontrast koji čine s 26 crnih spinela deluju očaravajuće. Kazaljka za sekunde je u sivoj boji koja odgovara celokupnom tonu, dok je briljant postavljen u krunicu.

Grand Seiko GS 3
Zahvaljujući dijamantima koji zajedno imaju čak 5.97 karata, novitet japanske kompanije je retka simbioza časovničarstva i nakita

Prestižni sat pokreće napredni kalibar 9R01, kreacija Micro Artist Studija, elitnog tima časovničara zaduženog za sve Spring Drive satove u okviru Masterpiece kolekcije. Kalibar 9R01 pruža stopu tačnosti od ±10 sekundi na mesečnom nivou i nudi rezervu snage od osam dana, to jest 192 časa. U maniru Grand Seiko manufakture detalji su dizajnirani prema silueti planine Fudži, čime je nastavljena tradicija Masterpiece kolekcije.

Grand Seiko GS 4
Indikator rezerve snage vidljiv je kroz zadnju stranu kućišta od safirnog stakla

Uprkos ceni od 260.000 evra ekskluzivni Grand Seiko obradovaće pet imućnih kupaca.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Grand Seiko satova posetite WATCH SALON kompanije Vitanov, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Grand Seiko 
Model: Spring Drive 8 Day Masterpiece Collection 
Referenca: SBGD209 
Dimenzije: prečnik 44.5 mm; visina kućišta 14.4 mm 
Materijal kućišta: platina 950 
Narukvica/kaiš: aligator koža 
Vodootpornost: 100 metara 
Mehanizam: 9R01 Spring Drive manuelni kalibar 
Rezerva snage: 192 časa 
Cena: 260.000 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -