21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiGrand Seiko HI-BEAT 36000 GMT

Grand Seiko HI-BEAT 36000 GMT

- Oglas -

Seikov model Grand Seiko utelovljuje sve bitno u časovničarstvu: tačnost, preglednost i pouzdanost, a od 1960, godine svog „rođenja“ ostao je isti. Sat pokreće hi-beat kalibar GMT 9S86, sa 36.000 vibracija na čas, a karakteristike su iste kao kod izvornog modela iz 1967, s dodatkom 24-časovne GTM kazaljke i nezavisnog podešavanja satne kazaljke. Da bi se dodatno obezbedila preciznost ovog kalibra, Seiko je za izradu spiralne nemirnice stvorio posebnu leguru, Spron 610, koja omogućava veću otpornost na magnetna polja i udare. Zaporni sklop točkića projektovan je pomoću MEMS-a (mikro-elektro mehaničkog sistema), tehnologije za poboljšanu preciznost i izdržljivost; zato je hi-beat tačan do +8/-1 sekunda na dan, a ima rezervu snage od 55 časova.

Dizajn kućišta je tipičan za Grand Seiko, odnosno savremena je reinterpretacija kultnog Grand Seika iz 1960, s poliranim, čistim linijama i udobnošću za ručni zglob. Tekstura brojčanika nadopunjuje jednostavnost kućišta, a radijalni uzorak inspirisan je konturama planine Mt. Ivate, koja je vidljiva iz Seikove manufakture. Kroz safirno staklo na poleđini kućišta vidljiv je oscilirajući teg, posebno tretiran anodnom oksidacijom titanijuma, da bi se dobila zlatna nijansa. Kućište Grand Seika je od čelika i prečnika je 40 mm, a sat je vodootporan do 100 metara.

Grand Seiko HI BEAT 36000 GMT back

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -